ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η γιορτή της φύσης στην Καρδίτσα

Ξεκίνησε σήμερα στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς στην Καρδίτσα, η 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Τμήμα Europe Direct της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και άλλους τοπικούς φορείς.
fysi

Το κοινό έχει τη δυνατότητα τόσο να περιηγηθεί στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων, όσο και να συμμετάσχει στις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, όπως γίνεται γνωστό.

Η πρώτη δράση που πραγματοποιήθηκε σήμερα είχε τίτλο «Η Δημοτική Αγορά μέσα από τα μάτια των παιδιών» και οργανώθηκε από το εικαστικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων. Τα παιδιά, με την επίβλεψη της ζωγράφου Αλέκας Κουκόσια, προσπάθησαν να αποτυπώσουν τη Δημοτική Αγορά στο χαρτί εντυπωσιάζοντας με το ταλέντο τους στη ζωγραφική, αλλά και με τη φαντασία τους.

Το ενδιαφέρον όλων, όπως αναφέρεται, προσέλκυσε και η Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Παλιά αγορά» που έχει αναλάβει η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας και η οποία παρουσιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που θα διαρκέσει η Γιορτή, στον εξώστη του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς.

Σε ό,τι αφορά στην Εκθεσιακή Αγορά λαμβάνουν μέρος 12 εκθέτες με 15 συνολικά περίπτερα (κάποιοι έχουν διπλά) και αξίζει πραγματικά να την επισκεφθεί ο καθένας. Ώρες λειτουργίας : 10.00 - 14.30 και 17.30 - 22.30.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής ξεχωρίζει η ημερίδα με θέμα «Δημοτική Αγορά - Από το χθες στο αύριο» η οποία θα διεξαχθεί στο κατάστημα Ι4, στις 10.30π.μ., και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης, αφιερώνεται στη Δημοτική Αγορά, σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να αναδειχθεί η αξία του σημαντικού αυτού μνημείου και να δρομολογηθούν συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία και την αξιοποίησή του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.