Neo

«Ξύνουν» τον πάτο των κρατικών ταμείων

Η διαπραγμάτευση καρκινοβατεί, ο πρωθυπουργός ξεκινά νέο γύρο πολιτικής διαπραγμάτευσης και ο χρόνος τελειώνει.
tameiakadiathesima

Όμως, μαζί με τον χρόνο, αρχίζουν να εξαντλούνται και τα… ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου. Έτσι, όπως πληροφορείται ο Neo, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ήδη γίνονται συσκέψεις προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο… βαθιά φτάνει ο πάτος του βαρελιού στα δημόσια ταμεία, αλλά και από πού μπορούν να βρεθούν χρήματα σε περίπτωση… ανάγκης.

Προφανώς, το περυσινό πάθημα έγινε μάθημα στην κυβέρνηση, η οποία αυτή τη φορά θέλει να ξέρει ακριβώς πόσα διαθέσιμα υπάρχουν και έως… πότε φτάνουν τα καύσιμα. Για να μην υπογράφει την τελευταία στιγμή τα πάντα υπό την απειλή χρεοκοπίας…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜαν. 16:39 19/04/2016

  ΖΗΤΑΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κε ΤΣΙΠΡΑ…

  Απαντώντας ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν του είναι ευχάριστο να ζητά χρήματα από τους εταίρους της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας θα ήθελε να βγαίνει με το δίσκο για να μαζεύει λεφτά από άλλες χώρες; Και να τα ακούει κι από πάνω, να ακούει τα σχολιανά του; Κανένας δεν το θέλει, σίγουρα όχι εγώ. Αλλά εγώ δεν το κάνω αγαπητέ κ. Τσίπρα για την πάρτη μου, το κάνω για την Ελλάδα, το κάνω για τον συνταξιούχο, το κάνω για τον εργαζόμενο, το κάνω για τη μικρομεσαία επιχείρηση, το κάνω για τον καταθέτη, το κάνω για τη νέα γενιά».

  Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση που επιθυμούν να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση έναντι των πιστωτών μας αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τις ευθύνες τους και πρόσθεσε: [[«Αν μου πείτε “άντε φτύσε τους”, τα λέω πολύ – πολύ λαϊκά, αλλά όλοι να το πούνε, όλοι μας να το πούμε εδώ πέρα, να το κάνω.]] Αλλά αυτή είναι υπεύθυνη στάση; Θα ήταν πολύ εύκολο αυτό να το πω και να κάνω τον ήρωα και να αισθανθώ προς στιγμήν εθνική ανάταση.
  Ξέρετε ποια θα ήταν η επόμενη ημέρα όμως;
  Ξέρετε ότι το έλλειμμά μας σήμερα, όχι χθες, σήμερα είναι όσο ολόκληρη η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων.»
  Αναφερόμενος στα δύσκολα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το μνημόνιο «φάρμακο, που δεν είναι ευχάριστο” ωστόσο πρόσθεσε πως η “θεραπεία θέλει και αφοσίωση και συνέπεια».

 2. ΝΒ 13:57 19/04/2016

  Ο ‘’ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ’’ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!
  Κύριε πρωθυπουργέ του ΣΥΡΙΖΕΛ,
  Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ ,
  πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Ψευδολογήσατε ασύστολα εις βάρος της πρόσφατα εκλεγμένης κυβέρνησης, και επιβαρύνατε τις πλάτες του λαού μας, με πολλά δις ευρώ λόγω ανικανότητας, παραπληροφόρησης και συμμετοχής στην προδοσία και ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, που όπως αποδείχτηκε, ήταν η μόνη που είχε σχέδιο και λύσεις για την σωτηρία μας από την χρεοκοπία του Καραμανλή.
  Στις 29/2/2012 δηλώνατε στο real fm .
  ‘’Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση …..και συνεχίζετε λέγοντας ……η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .’’
  ‘’Δεν το έκανε όμως γιατί οκ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….’’

  Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ ,
  σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;
  **Πάντως υπερβάλατε εαυτούς ‘’ αφού καταφέρατε’’ τη Ρωσία και την Κίνα μέσα στους έξη μήνες, της ταυτόχρονης διαπραγμάτευσης με τους συνεταίρους μας, στην ΕΕ , να …αγοράσουν το ελληνικό χρέος των 350 δις ευρώ, και μάλιστα χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό αντάλλαγμα. Αυτό το θαύμα οι Έλληνες Χριστιανοί το χρωστάνε στα όνειρά σου, στις θυσίες που έκανες στον Αλλάχ, στην προσευχή σου και την πίστη σου στο λευκό περιστέρι που …αμόλησες και στο χειροφίλημα του παπά που σε ‘’ευλόγησε’’ προσωπικά και την λιτανεία των λειψάνων που διέταξε ο Πάνος μας. .
  Κύριε Τσίπρα, Αλέξη μας,
  Δεν ξέρουμε πώς να σε ευχαριστήσουμε και τι να σου ευχηθούμε, για τη προσφορά αίματος στην αδύναμη πατρίδα. Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα βρισκόσουν εσύ, ένας ‘’μάγος’’ της πολιτικής, ένας νέος ‘’Κίσσινγκερ’’ που θα μετέφερε τη δόξα της Ελλάδας μας πιο υψηλά και πιο μακρά και από το..τσουνάμι της Φουκοσίμα στην μακρινή Ανατολή, και ταυτόχρονα θα ‘’άλλαζε’’ τον ρου του Δούναβη , ώστε να εκβάλλει υπογείως στη κατάξερη και έρημη Σαχάρα .
  ΥΓ.
  Καλά ‘’μας πέρασες’’ τόσο αφελείς και καΜένους εντελώς με όλα αυτά που εξακολουθείς να ‘’αναχαράζεις’’? Καλά , δεν ντρέπεσαι λίγο? Επαναλαμβάνεις τις αντιμνημονιακές σου υποσχέσεις και προκαλείς το δημόσιο αίσθημα με τις άθλιες ψευδολογίες, υποσχέσεις και δεν ντρέπεσαι καθόλου για την γενοκτονία που επιφέρουν τα μέτρα –εντολές των εμπόρων ‘’σάρκας’’ που σε έφεραν σε αυτή τη θέση για να ξεπουλήσεις και το τελευταίο παιδικό όνειρο, μετά το έγκλημα του ‘’ανενεργού’’ Καραμανλογόνου?
  Δεν παραιτείσαι τουλάχιστον να ..σε θυμούμαστε για κάτι αντρίκιο????

 3. ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ..ΔΗΜΟΚΡΑΤΙAΣ,
  ‘’ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ’’ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  Πέρασαν ήδη ΠΕΝΤΕ χρόνια από τότε που οι κουκουλοφόροι και πληρωμένοι χαφιέδες της ‘’αριστεράς’’, διέλυαν εθνικές εορτές, παρελάσεις και ‘’μούτζωναν’’ δημόσια κάθε δημοκρατικά εκλεγμένο μέλος της κυβέρνησης που αγωνιζόταν να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.
  Διέλυαν συγκεντρώσεις και ομιλίες, ‘’γιαούρτωναν ‘’ τους εκπροσώπους του λαού , έκαιγαν καταστήματα με τη βοήθεια εγχρώμων ‘’υποσχετικών’’ , συκοφαντούσαν κάθε ένα αγωνιστή, τακίμιαζαν με τους ακροδεξιούς καμένους λωποδύτες και αναρχικούς και υπόσχονταν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο αναρχοκαθοδηγούμενο πλήθος, που παράδερνε από αγωνία και ‘’καλλιεργούμενη’’ οργή για το επάρατο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και όσους μας οδήγησαν σε αυτό.
  Γιαουρτοκαταπέλτη είχαν ετοιμάσει για τη »μάχη» εναντίον των »επισήμων» οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι της ‘’αριστεράς’’ ! στις 28 Οκτωβρίου 2011 …!
  Μια πολεμική πολιορκητική μηχανή με βεληνεκές που μπορεί να στείλει ένα γιαούρτι από σημείο εκτός της απαγορευμένης ζώνης, κατευθείαν πάνω στην εξέδρα των επισήμων, ανακαλύφθηκε παραμονές της κρίσιμης παρέλασης
  Καταιγίδα γιαουρτιών με τη βοήθεια ρωμαϊκού καταπέλτη, ετοίμαζαν για την ημέρα της παρέλασης, οι γνωστοί-άγνωστοι, που όπως φαίνεται θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσουν από αέρος, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και… τον έλεγχο στα σημεία προσέγγισης της παρέλασης.
  Μονάδες της αστυνομίας, ύστερα από πληροφορίες, που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονταν από αντίπαλη ομάδα που ήθελε να προωθήσει τη διαμαρτυρία με νεράντζια, ανακάλυψαν ένα καταπέλτη έτοιμο για χρήση, κρυμμένο μέσα στους θάμνους της πλατείας.
  Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώθηκε ότι λίγα μέτρα πιο δίπλα, βρίσκονταν κρυμμένα 30 γιαούρτια χαμηλών λιπαρών. Μέσα στα γιαούρτια, βρίσκονταν τοποθετημένες ασύρματες μικροκάμερες, ώστε να καταγράψουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τις αντιδράσεις των επισήμων καθώς θα έβλεπαν τον κεσέ να πλησιάζει, προκειμένου να ανέβουν μετά στο youtube.
  Σήμερα, οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ αναρχομπολσεβίκοι και καΜενοφασίστες, παρουσιάστηκαν με ΑΜΝΗΣΙΑ και ‘’δημοκρατική’’ παρθενορραφή .
  Αφού εξευτέλισαν την δημοκρατία, διέλυσαν την οικονομία και πυρπόλησαν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη εξαπατώντας κάθε καλόπιστο και κάθε αφελή επί τόσα χρόνια, υπέστησαν την μετάγγιση πλήθους ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ και ‘’αγανακτισμένων’’ που ανέβασαν τους πολιτικά ανύπαρκτους στο βάθρο της ‘’διεφθαρμένης’’ μέχρι τότε εξουσίας.
  Σήμερα, πολλούς μήνες μετά τις εκλογές, ζούμε την εθνική μας ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ και την προσωπική μας κατάντια ανεχόμενοι προς το παρόν τα καρφιά του μαρτυρίου μιας κομμουνιστο-φασιστικής εξουσίας που μας οδηγεί με ακρίβεια στη χρεοκοπία και στο χάος.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.