ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο προσφυγικό

Καταστροφές στη Χίο, ένταση στα Ιωάννινα - Αντιδράσεις κατοίκων στην Ειδομένη

Κατεστραμμένα μηχανήματα, σπασμένα τζάμια και σημαντικές φθορές σε μια δομή που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
chios

Τους ρυθμούς τους, μία ημέρα μετά τα δραματικά επεισόδια που έστειλαν 5 μετανάστες στο Νοσοκομείο της Χίου και αποτέλεσαν την αφορμή της χθεσινής εξέγερσης στο νησί, προσπαθούν και πάλι να βρουν Αστυνομικοί, Λιμενικοί και στελέχη της Frontex που δραστηριοποιούνται στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Νέα προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά 

Τη γέφυρα του Αξιού στο ρεύμα προς Ειδομένη απέκλεισαν κάτοικοι 

Ιωάννινα: Με καταστροφή του καταυλισμού στον Κατσικά απειλούν πρόσφυγες εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης

Το σχέδιο για την επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία

Νέα φάρσα για βόμβα στο λιμάνι του Πειραιά

Οι αποδράσεις προσφύγων και μεταναστών με προορισμό το λιμάνι της Χίου συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα, με τις αρχές να εμφανίζονται ανήμπορες να επιβάλλουν την τάξη.

Οι φωτογραφίες που κατάφερε να εξασφαλίσει το politischios.gr, από το εσωτερικό του hotspot είναι χαρακτηριστικές των όσων επικράτησαν μέσα στο κέντρο κράτησης από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένοι οικίσκοι, διαλυμένα ιατρεία, αλλά και ζημιές στα μηχανήματα καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Frontex συνθέτουν τη σημερινή εικόνα ενός κέντρου που κόστισε συνολικά στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 2 εκ. ευρώ για την κατασκευή του.

Η απόγνωση των αστυνομικών παρά την ενίσχυση του κέντρου με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ είναι εμφανής με τους ίδιους να δηλώνουν στο politischios.gr ότι: "Εδώ που φθάσαμε το κέντρο θα πρέπει να διαλυθεί και να στηθεί ξανά από την αρχή. Όσα λέγαμε κι εμείς και οι συνάδελφοί μας από τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Ένα μήνα τώρα φωνάζαμε να μας ενισχύσουν. Το Υπουργείο θεωρούσε ότι το κάναμε για να μην πιεστούμε. Όμως δείτε τι έγινε όταν 30 άτομα φυλάνε 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες. Ποιος θα τους σταματήσει; Με ποιο μέσο; Και με ποια δικαιοδοσία αφού μέχρι την ώρα που έγιναν τα επεισόδια δεν είχε κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα ρύθμιζε όλες αυτές τις λεπτομέρειες" .

Παρά πάντως την προσπάθεια των αρχών να μπαλώσουν τις τρύπες στην περίφραξη ακόμα και το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες άτομα συνέχιζαν να κόβουν τα συρματοπλέγματα και να διαφεύγουν προς την πόλη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.