ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη ημέρα

Ζωντανά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τις εργασίες του 10ου συνεδρίου της ΝΔ που πραγματοποιείται στα Σπάτα.
synedrio

Στις εκλογές για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.

Αυτήν την ώρα συλλέγονται υπογραφές από συνέδρους έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ανοιχτή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την Πολιτική Επιτροπή.

Δείτε ζωντανά:

 

 

Με καθολική αποδοχή του προσχεδίου με τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ψηφίστηκε κατά τη δεύτερη ημέρα το τελικό κείμενο του νέου καταστατικού της ΝΔ.

Αλλαγές έγιναν στο άρθρο 9 που αφορά στη σύγκληση του συνεδρίου και δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς. Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.

Αλλαγή έγινε και στο άρθρο 15. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της ΠΕ εφόσον είναι βουλευτής. Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της ΚΟ.
Επίσης ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν.

Για τη συγκρότηση της ΠΕ αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.