ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Βροχές και σήμερα

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά με βαθμιαία βελτίωση θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα Κυριακή. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν το πρωί πρόσκαιρους όμβρους. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν.

Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασια: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις με βροχές η διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και Εύβοια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα κυρίως στις Κυκλάδες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι έντονα στα βόρεια, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: μεταβλητοί 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ανατολικά τμήματα του νομού το πρωί. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα

Καιρός: στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά νότιοι τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.