ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόλις το 15% έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση

Αδιαφορούν οι φορολογούμενοι για την υποβολή των δηλώσεών τους

Μόλις το 15% των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής, από τους φορολογούμενους εξέλιξη που ανησυχεί ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Και αυτό καθώς θα αναγκαστεί να παρατείνει τη διαδικασία κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να καταβληθούν αργότερα οι φόροι.

Σύμφωνα με στοιχεία έχουν υποβληθεί περίπου 1,1 εκατ. δηλώσεις σε σύνολο άνω των 6 εκ. δηλώσεων. Σύμφωνα με μεγάλα λογιστικά γραφεία οι φορολογούμενοι δείχνουν μία περίεργη αδιαφορία για την υποβολή των δηλώσεων τους. Εικάζουν δε, ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στους πολλαπλούς φόρους που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα καθώς και σε αυτούς που θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου.

Για όσους το εκκαθαριστικό σημείωμα είναι χρεωστικό οι λογιστές εκτιμούν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα αναγκαστούν να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί σε 12 δόσεις, κάνοντας χρήση των διατάξεων της νομοθεσίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο νόμος τους παρέχει τη δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για την αποπληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής του φόρου σε 3 διμηνιαίες δόσεις

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.