Neo

Άδικος και… ανεπαρκής όρος η «Χούντα»

Άδικο και ταυτόχρονα …ανεπαρκές, χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος το να αποκαλείται «Χούντα» η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από διαμαρτυρόμενους πολίτες.
ÐÁÃÊÁËÏÓ È ÁÐÏÊÑÁÔÉÊÏÐÏÉÇÓÅÉÓ Ó/Ô

Θυμίζοντας ότι «Χούντα» στα ισπανικά σημαίνει ‘ένωση’ και στο πολιτικό λεξιλόγιο της Λατινικής Αμερικής έτσι ονομαζόταν ο προσωρινός συνασπισμός στρατιωτικών δυνάμεων για την παράνομη κατάληψη της εξουσίας, για να δώσει αργότερα το όνομά της στις δικτατορίες του τόπου, αλλά και στην τριανδρία που επέβαλε τη δικτατορία στη δική μας χώρα, το 1967, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι βρήκε ταυτοχρόνως άδικο και ανεπαρκές διαμαρτυρόμενοι πολίτες για κάποιον οικονομικό λόγο να χαρακτηρίζουν «Χούντα» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τι εννοεί ο …ποιητής; «Είναι προφανές ότι το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σούργελο δεν θα αποκτήσει ποτέ τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων, όσα φτερά και αν βάλει στο καπέλο του ο περιστασιακός Ντούτσε που κατοικοεδρεύει στο οικείο υπουργείο», είπε. Όσο για την ανεπάρκεια, ο πρώην υπουργός θύμισε με νόημα ότι η Δημοκρατία δεν είναι απλώς η δυνατότητα κατά καιρούς να προσφεύγει κανείς ελεύθερα σε μία εκλογική αναμέτρηση, αλλά μία συνεχής και επίπονη πρακτική ομαλής λειτουργίας των θεσμών της Πολιτείας και πάνω από όλα η αρχή της διακρίσεως των εξουσιών. Μόνο που στην περίπτωση της σημερινής κυβέρνησης, παρατηρεί ότι η εκτελεστική εξουσία μετατρέπει τη Βουλή σε άβουλο χώρο εγγραφής σε νομοθετήματα της πολιτικής της βούλησης, καταλύοντας την αυτονομία της νομοθετικής εξουσίας, καθώς και επιχειρεί με διάφορους τρόπους να μετατρέψει τη δικαστική εξουσία σε όργανο πολιτικής.

Ο πρώην υπουργός παρατηρεί αλλεπάλληλες και κραυγαλέες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τον Αθλητισμό, την Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ενημέρωση και τον Τύπο και προειδοποιεί: «Χούντα δεν είναι βέβαια η γελοία παρέα που μας κυβερνάει οδηγώντας τη χώρα στον ολισθηρό δρόμο της παρακμής. Παράλληλη, όμως, εξουσία που μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της στη λαϊκή κυριαρχία, έχει τον πειρασμό να διαμορφώσει. Ας γρηγορούμε. Οι αποτυχίες τους σε όλους σχεδόν τους τομείς ασφαλώς τους γελοιοποιούν και τους περιθωριοποιούν, αλλά για αυτό ακριβώς το λόγο τους κάνουν πιο επικίνδυνους»…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FRIDA. 21:16 20/05/2016

    Εχει απολυτα δικιο ο πιο εξυπνος Ελληνας πολιτικος ανδρας.Κυριε Παγκαλε την χουντα που ειναι μια δυσκολη κατασταση για τους λαους που επιβαλεται, συνηθως την οργανωνουν Στρατιωτικοι και κυριως ανδρες.Την παρα φυση χουντα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την εστησαν προδοτες, ανθελληνες, Μασονοι, ρουφιανοι, καραγκιοζηδες και πουστηδες.

  2. Ζωή Κωνσταντοπούλου, 01/02/2016 :

    Στις 9 Ιουλίου 2015 αργά το απόγευμα προς βράδυ, όταν ο Τσίπρας με κάλεσε στο γραφείο του, με την παρουσία Βούτση-Φλαμπουράρη, για να μου ανακοινώσει ότι θα φέρει με διαδικασία κατεπείγοντος «εξουσιοδότηση συμφωνίας» στα αγγλικά, την οποία μου επέδειξε, του δήλωσα τη διαφωνία μου και προσπάθησα επί 2ωρο να του εξηγήσω ότι αυτό αποτελούσε ευθεία παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και καίρια αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Εμβρόντητη άκουσα τον Τσίπρα να λέει, ενώπιον των Βούτση και Φλαμπουράρη, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ότι «μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία μπορεί αντεπεξέλθει στην κατάσταση».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.