ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αγκιναρόπιτα ανοιχτή με λιαστή ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και pesto

agkinaropita

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
6 αγκινάρες φρέσκες
5 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους, σε φέτες
200γρ. τυρί γίδινο τριμμένο ή φέτα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 δόση pesto (βλ. συνταγή πιο κάτω)
2 αβγά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια για τις αγκινάρες
1 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο, για το πασπάλισμα
...για το pesto
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού φρέσκου
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού κουκουναρόσπορους
1-2 σκελίδες σκόρδο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και κρατάτε μόνο τις τρυφερές καρδιές τους. Τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το χνούδι. Τις τρίβετε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις βάζετε σε λεκάνη με κρύο νερό, το χυμό από ένα λεμόνι και λίγο αλάτι. Τις αφήνετε για 5 λεπτά.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζετε και κόβετε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες, τις προσθέτετε στα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε μέχρι να καλυφθούν οι αγκινάρες με το λάδι και ρίχνετε μισό φλιτζάνι νερό. Τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να στεγνώσουν τα υγρά.

Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και στο μεταξύ ετοιμάζετε το pesto: Βάζετε όλα τα υλικά σε μικρό μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά, χωρίς να αφήσετε όμως να λιώσουν τελείως.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το τυρί, τις λιαστές ντομάτες και τις αγκινάρες με τα κρεμμυδάκια.

Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας και το στρώνετε σε μέτριο ταψί ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματά του. Στρώνετε ομοιόμορφα το pesto στη σφολιάτα και από πάνω απλώνετε τη γέμιση με τις αγκινάρες.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο από πάνω. Πριν τη σερβίρετε, την πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο.

Πηγή : www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.