ΚΟΣΜΟΣ

«Γλυκιά» διαμαρτυρία

Ακτιβιστής εκτόξευσε τούρτα στην «κόκκινη» Σάρα της γερμανικής Αριστεράς

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ εξόργισε τους υποστηρικτές των προσφύγων όταν δήλωσε πως υπάρχουν όρια στις δυνατότητες υποδοχής

Μία αναπάντεχη διαμαρτυρία σημειώθηκε σε συγκέντρωση του γερμανικού κόμματος Die Linke, όταν η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Σάρα Βάγκενκνεχτ, δέχθηκε στο πρόσωπο μία... τούρτα από ακτιβιστή.

Η «κόκκινη» Σάρα, όπως τη χαρακτηρίζει ο διεθνής Τύπος, εξόργισε τους υποστηρικτές των προσφύγων, όταν σε δηλώσεις της υποστήριξε πως υπάρχουν όρια στις δυνατότητες υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και στις δυνατότητες αποδοχής από την πλευρά της κοινωνίας.

Έτσι, σε συγκέντρωση της γερμανικής Αριστεράς διαδηλωτής αποφάσισε να... σερβίρει ένα κομμάτι τούρτα στο πρόσωπο της Βάγκενκνεχτ, η οποία παρότι αιφνιδιάστηκε αντέδρασε ψύχραιμα, όπως την κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα.

Ο ακτιβιστής μετά τη... γλυκιά του διαμαρτυρία έσπευσε προς την έξοδο συνοδεία ανδρών ασφαλείας, ενώ τόνισε πως η αντίδρασή του προέκυψε από τις δηλώσεις της επικεφαλής του κόμματος για τους μετανάστες.
Στο μεταξύ, ο διαδηλωτής μαζί με μία γυναίκα που τον συνόδευε, πέταξαν φυλλάδια που συνέκριναν την Βάγκενκνεχτ με τα στελέχη του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, αλλά και το ακροδεξιό κίνημα PEGIDA.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Die Linke καταδίκασαν την αντίδραση, λέγοντας πως πρόκειται για ενέργεια όχι μόνο ενάντια στην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά ενάντια σε όλους, ενώ επισημάνθηκε πως ποτέ στο παρελθόν κατά τη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης έχει σημειωθεί κάτι ανάλογο.

Η ίδια η Βάγκενκνεχτ μετά το περιστατικό μίλησε στους υποστηρικτές του κόμματος κάνοντας λόγο για «ανόητες πράξεις» που δεν θα την αποτρέψουν από το να είναι ενεργή πολιτικά, ενώ τα στελέχη του Die Linke την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.