ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «πέρασμα σε μία νέα εποχή»

Αλ. Τσίπρας: «Η Αριστερά δημιουργεί συνθήκες εξόδου από την κρίση»

Η διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, υπό τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης» και προανήγγειλε ότι η οικονομία και η κοινωνία περνούν σε μία νέα εποχή.

«Η θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και η αναμενόμενη θετική εξέλιξη στο στόχο ελάφρυνσης του χρέους θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως, όμως, για την ελληνική κοινωνία, που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία 6 χρόνια», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει, πάντως, σε αυστηρό τόνο, πως «αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση».

«Η Αριστερά, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι, ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θίγοντας το θέμα της αποδοτικότητας της κυβέρνησης, που πλέον αποτελεί το υπ' αριθμόν 1 ζητούμενο για το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την διεξαγωγή του Συνεδρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτήν την κατεύθυνση (σ.σ. του σχεδιασμού της επόμενης μέρας) το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κόμματος είναι κορυφαίο. Το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί».

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΑΘΛΙΟΙ ….!!!

    Πόσο συμμετείχαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην δημιουργία και ‘’εισαγωγή ‘’ της Λίστας Λαγκαρντ στην Ελλάδα και μάλιστα ΔΥΟ μήνες πρίν ‘’την στείλουν’’ οι ..φίλοι Γάλλοι των μυστικών υπηρεσιών του Σαρκοζί?

    *ΠΟΙΟΣ(?) έδωσε την, καΜένη μέχρι στιγμής , Λίστα στον Βαξεβάνη?

    **Η απόφαση της Εισαγγελίας για δίωξη Βαξεβάνη προκάλεσε την αντίδραση και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

    * Η λίστα Λαγκάρντ ‘’έφθασε’’ στα χέρια Βαξεβάνη στις 4 Αυγούστου 2010
    =====================================================
    *Η λίστα Λαγκάρντ ήλθε στην Ελλάδα τέλος Σεπτεμβρίου του 2010
    =====================================================

    *Ποιος λοιπόν ‘’έπλεξε’’ το πουλόβερ της πολιτικής αλητείας μέσω ‘’σκοτεινών’’ μυστικών κύκλων για να τορπιλίσει και εμποδίσει την κυβέρνηση Πασοκ να αποκαλύψει τους ΛΗΣΤΕΣ που χρόνια ολόκληρα ‘’ληστεύουν’’ την πατρίδα μας?

    *»Ο Παπακωνσταντίνου που «έχασε» την λίστα και έφυγε ελεύθερος συνοδεία φρουράς από την Βουλή, ο Βαξεβάνης δημοσίευσε ονόματα και διώκεται.. γράφει στο Twitter του ο Πάνος Καμμένος.

    * Τώρα γιατί το 2012, ο καΜένος εντελώς, υπερασπίστηκε! τον Βαξεβάνη, και γιατί ο Βαξεβάνης που είχε ΤΗ
    ===================================================
    ΛΙΣΤΑ από τις 10 Αυγούστου του 2010 δεν κλήθηκε στο δικαστήριο, να αποκαλύψει ΠΟΙΟΣ του την έδωσε? Είχε τη λίστα ΔΥΟ μήνες πριν έλθει στην Ελλάδα και δεν τον κάλεσαν να ομολογήσει την καμένη πληροφορία του?

    Το θέμα »μυρίζει» και η πολιτική »ΑΝΤΙ ΓΑΠ» αλητεία, πανίσχυρη τότε, που στην ΕΥΠ απολυόταν ο Κοραντής τηλεφωνικά, για να μη »κυκλοφορήσουν» οι κασέτες, με τους ΛΗΣΤΕΣ και τους πολιτικούς!

    *Πότε ‘’πλέκεται’’ το ειδύλλιο Καμμένου – Τσίπρα και από πότε ο Αλέξης γίνεται το ‘’γαλλικό’’ αλογάκι του καΜένου εντελώς?

    *Τι φοβήθηκε η Δικαιοσύνη και δεν κάλεσε τους ειδήμονες και γνώστες ?

    *ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ
    =======================================
    Απορριπτική ήταν η απόφαση των δικαστών στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο αίτημα της εισαγγελέως για κατάσχεση υπολογιστών -με κωδικό «Σοφία» και του γραφείου υπουργού του υπουργείου Οικονομικών- και στο αίτημά της να κληθεί ο τέως εισαγγελικός λειτουργός και υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παναγιώτης Νικολούδης.

    *Βαξεβάνη στικ δημιουργήθηκε 4.8.2010, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη,

    *Απορρίφθηκε αίτημα για κλήση Νικολούδη και Βαξεβάνη στη δίκη Παπακωνσταντίνου είχαν καταθέσει και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γ. Παπακωνσταντίνου, να κλητευθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό που εκδίδει (σ.σ. ΗΟΤDOC) την «λίστα Λαγκάρντ», αλλά και ο πραγματογνώμονας που έκανε την σχετική πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι που έχει στην κατοχή του ο δημοσιογράφος.

    * Το συγκεκριμένο usb, δημιουργήθηκε 4.8.2010.

    *Πως βρέθηκε λοιπόν στα χέρια Βαξεβάνη, ένα έγγραφο των Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών, δύο ολόκληρους μήνες πριν το παραδώσουν στην Ελληνική Υπηρεσία?

    *Από πού ‘’διέρρευσε ‘’ η Λίστα?
    =========================
    *Από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Γαλλίας?
    *από την Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι(?)
    *Από τους ‘’Potemos’’ του Αλέξη ?
    ’Η, (?) από τις Ελληνικές Υπηρεσίες (Λέγε με ΕΥΠ) των διορισμένων πρακτόρων-υπαλλήλων επί Πάκη ?

    *Από όλα αυτά καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι μυστικές υπηρεσίες , Γαλλόφωνες πολιτικοί, και άλλοι…, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ‘’ΚΛΙΜΑΤΟΣ’’ για την περίφημη λίστα, που μέχρι στιγμής, η χρήση της ΑΠΕΔΩΣΕ ‘’κέρδη’’ μόνο στα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης και ‘’έρριξε’’ την κυβέρνηση Παπανδρέου για να έχουμε σήμερα αυτή την ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!

  2. SPARTA. 22:42 13/05/2016

    Ή αριστερά που λέει ο Τσίπρας είναι η αριστερή πλευρά του τραπεζιού των Μασόνων.
    Αυτοί τον οδηγούν, αυτοί τον συμβουλεύουν, αυτοί των κατευθύνουν.Ό Ελληνικός Λαός θα ματώσει από το μνημόνιο του Τσίπρας στην προσπάθεια που κάνει να ικανοποιήσει τους ξένους τοκογλύφους.Για αυτή την έξοδο παλεύει ο Τσίπρας, το χώσιμο των Ελλήνων σε μνημόνια 70 χρόνων.Αυτός μόνο για τους τοκογλύφους και τους παράνομους ισλαμιστές νοιάζεται.

  3. ΝΜ 22:19 13/05/2016

    ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΕΝΤΟΛΗ ‘’ΕΚΤΕΛΕΙ’’ ΤΑ..ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ??

    *Θυμηθείτε τι έλεγε ο Αλέξης, τις μας υπεσχέθη και ρωτήστε τον, τι σχέση έχουν αυτά που έλεγε με αυτά που κάνει?
    *Υπάρχει έστω και η παραμικρή ‘’συγγένεια’’-σχέση, των όσων έλεγε και υποσχόταν με όσα κάνει σήμερα?
    *Με τίνος την άδεια, την εντολή, την εξουσιοδότηση προβαίνει στην ΕΣΧΑΤΗ αυτή ΠΡΟΔΟΣΙΑ , επικαλούμενος πρόστυχα , άνανδρα και ύποπτα, ότι ‘’εκτελεί το πρόγραμμα-συμφωνία’’ με το λαό?
    *Ποιος ΕΞΟΥΣΟΔΟΤΗΣΕ τον Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε αυτόν τον ευτελιστικό καταστροφικό και προδοτικό σταλινικόν ‘’ελιγμό ΑΠΑΤΗΣ’’ εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων?
    *Που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και που η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ?
    *Που βρίσκεται και τι κάνει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας?
    *Πως ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ αυτή την προδοσία της λαϊκής εντολής για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόγραμμα που μας υπεσχέθησαν?
    *Τι σχέση έχουν αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, με όσα κάνει σήμερα?
    *Μήπως η εκλογή του και η επιλογή του από τον κ. Τσίπρα , αποτελεί και ‘’φραγμό’’ στην εκτέλεση των καθηκόντων του?
    *Η ΧΟΥΝΤΑ ‘’ωχριά’’ μπροστά στο αντισυνταγματικό αυτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! που συντελείται σήμερα στην πατρίδα μας.
    ΣΧΟΛΙΟ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
    Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

  4. Ένωση Διοικητικών Δικαστών
    «Μνημόνιο διαρκείας ο κόφτης»
    13/05/2016

    Μνημόνιο διαρκείας χαρακτηρίζει τον επερχόμενο «κόφτη» η ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεσή της στο επερχόμενο νομοσχέδιο.
    Συγκεκριμένα οι Διοικητικοί Δικαστές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: Μετά την ψήφιση του νόμου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες την Κυριακή 8-5-2016 (χωρίς δυνατότητα πλήρους διαβούλευσης, επαρκούς συζήτησης στη Βουλή, στοιχειώδους ενημέρωσης του λαού και δυνατότητας ακρόασης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων), δηλαδή με διαδικασία απαράδεκτη για νομοθέτημα κρίσιμο για τη ζωή όλων των πολιτών, δεδομένου ότι με αυτό ανατρέπονται θεμελιώδεις κατακτήσεις της Κοινωνικής Ασφάλισης, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση νέο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, θα επιχειρηθεί να θεσπιστεί ο λεγόμενος μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου (“κόφτης”) που, όπως διαφαίνεται, θα αφορά και συντάξεις, μισθούς και παροχές κοινωνικής ασφάλισης, αλλά αντιστρόφως και επιβολή φορολογικών βαρών.
    Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με την προώθηση προς ψήφιση διατάξεων που θα θεσπίσουν τον παραπάνω μηχανισμό. Ένας τέτοιος μηχανισμός, ανεξάρτητα από τα επιμέρους τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα συνιστά ένα «Μνημόνιο διαρκείας», με θύματα τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους
    συνταξιούχους.
    Αποδοκιμάζουμε την αντιεπιστημονική ερμηνεία που επικράτησε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία η γιγάντωση του Κρατικού Χρέους συνδέεται με το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντιθέτως όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η αλήθεια είναι , ότι τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων δημιουργήθηκαν επειδή διαχρονικά τα αποθεματικά τους αξιοποιήθηκαν με διάφορες τεχνικές για σκοπούς άσχετους με τον προορισμό τους (ιδίως κατάθεση στη Τράπεζα της Ελλάδος με μηδαμινό επιτόκιο για δεκαετίες επένδυση στο Χρηματιστήριο, PSI κλπ.),σε συνδυασμό με την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και εισφοροαποφυγή. Οι
    ασφαλισμένοι καλούνται άδικα να πληρώσουν ελλείμματα των Ταμείων για τα οποία δεν ευθύνονται.
    Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την συμπαράστασή της στις κοινωνικές ομάδες που αντιστέκονται στην προώθηση αυτών των μέτρων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.