ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Περνάμε τον πιο δύσκολο κάβο»

Αλ. Τσίπρας: Η ελάφρυνση του χρέους θα δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας

Ομιλία του πρωθυπουργού σε διημερίδα για την Υγεία.
tsipras

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους λέγοντας, πως ίσως είναι το πιο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, καθώς όπως υποστήριξε, εισάγεται για πρώτη φορά στην ατζέντα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελάφρυνση είναι αναγκαία και μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κλίμα στην οικονομία, «να δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας και σήμα ότι περνάμε σε έναν ενάρετο κύκλο που πλέον δεν θα μας απασχολούν οι περικοπές αλλά η παραγωγή πλούτου και ενίσχυσης των αδύναμων».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση μιλούσε διαρκώς για βιώσιμο χρέος, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λέει κουβέντα, ίσως γιατί δεν έχει κάτι να πει» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, πως κάθε βήμα  προς τα μπρος για την ελληνική οικονομία, όπως η ελάφρυνση του χρέους «θα μετασχηματίζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές για αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος και βέβαιος ότι «θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να γυρίσει η χώρα σελίδα, να στηριχθεί στα πόδια της και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ισότητας». «Παρότι η χώρα περνάει τον πιο δύσκολο κάβο, αυτή η κυβέρνηση ματώνει καθημερινά ε έναν δύσκολο αγώνα και έρχεται η στιγμή που θα φέρει αποτελέσματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «κάνουμε ήδη τομές, όπως με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που αποτελεί νόμο του κράτους».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να στηριχτεί η χώρα στα πόδια της, να γυρίσει σελίδα, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ισότητας, κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης, «γιατί, παρότι η χώρα περνάει τον πιο δύσκολο κάβο, αυτή η κυβέρνηση, που παρέλαβε ένα κράτος για την κατάσταση του οποίου δεν έφερε ευθύνη, μάτωσε και ματώνει καθημερινά σε ένα δύσκολο αγώνα ο οποίος έρχεται η στιγμή που θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά».

«Έχουμε ήδη αρχίσει να κάνουμε μεγάλες τομές με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που από χθες το βράδυ αποτελεί νόμο του κράτους, με τον δημόσιο διάλογο για την παιδεία, με την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Με όλα αυτά αποδεικνύουμε ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. Αποδεικνύουμε ότι η πολιτική δεν είναι απλώς διαχείρισης της κρίσης, διαχείριση της μιζέριας, αλλά και σχέδιο για την αλλαγή της ζωής, ακόμα και όταν αυτό το σχέδιο είσαι κάποιες στιγμές αναγκασμένος να το υλοποιήσεις στις πιο δυσμενείς, στις χειρότερες συνθήκες».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ???

  Μα είναι τόσο δύσκολο για αυτούς τους σημαιοφόρους των κουκουλοφόρων να πουν έστω και μία φορά αλήθεια?
  Είναι τόσοι διεστραμμένοι ή , θεωρούν τόσο ΗΛΙΘΙΟΥΣ τους Έλληνες?
  *Πόσα ψέματα και πόση υποκρισία θα ακούσουμε πάλι, από τον «ΗΛΙΘΙΟ» και αποτυχημένο ψευτοπροπαγανδιστή , ώστε να μην αντιληφθούμε ότι η αναξιοπιστία και η πανθομολογούμενη ανικανότητά του, ήταν οι αφορμές και οι αιτίες να θέλουν ΟΛΟΙ ! (18 κατά – 1 υπέρ) να μας εξωπετάξουν, αφού καταφέραμε να τους κάνουμε όλους εχθρούς , με τις ‘’χαρτοταινίες’’ της στιγμής , που παρουσιάζαμε κάθε φορά σαν «προτάσεις» στην επίλυση της χρεοκοπίας μας ?

  Πόσο ΔΙΚΙΟ είχαν και έχουν οι ξένοι να χαρακτηρίσουν τον Αλέξη ..καΜένο εντελώς, ως τον πιο ανίκανο και τον πιο ακατάλληλο πολιτικό της χρονιάς 2015 για μια τόσο δύσκολη στιγμή και διαπραγμάτευση.
  *Είναι πια φανερό και ΓΝΩΣΤΟ σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα μόνο..τυχαία θα μπορούσε να επιτύχει λύση , σε κάποια από τα πολλαπλά και δισεπίλυτα προβλήματά της. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η επιλογή και ‘’πρωθυπουργοποίηση’’ του Τσίπρα γιου του Χουντολάτρη πατέρα, ώστε οι ξένοι να ΑΡΜΕΞΟΥΝ κυριολεκτικά και με ‘’νομιμοφανείς τρόπους,’’ κάθε σπιθαμή ευφόρου και προσοδοφόρου Ελληνικού εδάφους.
  Ήξεραν και ξέρουν, ότι οι άθεοι ‘’αριστεροί’’ του Τσίπρα , δεν γνωρίζουν , δεν έχουν διδαχτεί και δεν νοιάζονται τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει ΠΑΤΡΙΔΑ. Έτσι με κυνισμό και αδιαφορία ξεπουλούν, παραχωρούν τα πάντα σε αυτούς που τους ‘’έφεραν’’ προσπαθώντας να ‘’μονιμοποιηθούν’’ αλά Τσαουσέσκου- Μπερίσα – στην εξουσία.
  **Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις 24 Μαΐου του 2011,
  Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Τσίπρα, μετά το πέρας της συνάντησης:
  «Δεν ήρθα για να συζητήσω με τον κ. Παπανδρέου τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας. Ήρθα για να του πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις επιλογές του ενάμισι χρόνο τώρα έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία, επιμένει σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική, ψάχνει για συνένοχους και όχι για συναίνεση. Δεν μπορούμε να τη δώσουμε.
  Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει .
  Αυτός ο λαός χρειάζεται να ζει με αξιοπρέπεια. Και πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της νεολαίας και στην Ισπανία και αλλού και θα διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Αν αυτό που μας ζητάνε είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, τότε αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Έλληνες κι όχι ο κ. Παπανδρέου»
  ΣΧΟΛΙΟ: Σήμερα, ο Τσίπρας κάνει αυτό ακριβώς που κατηγορούσε τον Γιώργο Παπανδρέου. Πως ΠΡΕΠΕΙ !να τον σταματήσουμε , ώστε να μην προβεί στην γενοκτονία που ετοιμάζει?

 2. Βγάζουν μεσάνυχτα σπίτια σε πλειστηριασμό…

  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ! Βγάζουν, μεσάνυχτα, σπίτια σε πλειστηριασμό…
  5/08/2016 02:36:00 π.μ.

  Panos Leliatsos
  Είστε πολιτικοί αγύρτες και απατεώνες που πρέπει να φύγετε σήμερα από την διακυβέρνηση της χώρας
  Από το ‘’κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’ καταντήσατε να βγάζετε στο σφυρί τα σπίτια του Ελληνικού λαού ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!
  Μία πολιτική μαφία κυβερνά την χώρα που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα.
  Δείτε και απολαύστε διακυβέρνηση ‘’πρώτης φοράς αριστεράς’’ σε αγαστή συνεργασία με τους πατριώτες της καρέγκλας.
  Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, βγάζει ΝΥΧΤΑ στο σφυρί τα σπίτια.

  Διαμέρισμα 47. Τ.μ
  Ημερομηνία πλειστηριασμού : { Μάϊος , 2016 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ]]
  Τόπος πλειστηριασμού ΑΘΗΝΑ
  Θέση: ΣΑΡΚΟΥΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΡΕΥ Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ
  Έκταση : 47 τμ.
  Τιμή πρώτης προσφοράς : 40.0000,Ο Ε

 3. ΝΒ 15:44 09/05/2016

  Σόιμπλε : Δεν γίνεται να ικανοποιείτε το λαό με τα λεφτά άλλων
  και να μας βρίζετε από πάνω

  Μεγαλύτερα αποσπάσματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη συνέντευξη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτός από το περιβόητο «λυπάμαι για τον ελληνικό λαό που επέλεξε μια ανεύθυνη κυβέρνηση».
  Μιλώντας ο κ. Σόιμπλε στο DLF αναφέρθηκε στις συνομιλίες του Eurogroup, λέγοντας πως το θέμα δεν είναι εάν θα υπάρξει συμβιβασμός, αλλά στο να δοθεί στην Ελλάδα κάποια στιγμή να φτιάξει την οικονομία της ώστε να μην χρειάζεται τη βοήθεια άλλων.
  Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει πως η Ελλάδα για χρόνια έζησε πάνω από τις δυνατότητές της και πως κανείς δεν θέλει να δανείσει τη συγκεκριμένη χώρα, χωρίς να υπάρχει η εγγύηση τρίτων.
  Αναφερόμενος σε ένα πιθανό Grexit σχολίασε χαρακτηριστικά:
  «Να ρωτήσετε τον έλληνα ομόλογό μου. Εμείς δεν το θέλουμε. Εμείς το λέγαμε πάντα».
  Όπως σημείωσε ο κ. Σόιμπλε πως η κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του λαού του με τα λεφτά των άλλων «κι από πάνω να τους βρίζεις διαρκώς».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.