ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Τσίπρας: «Μεταρρυθμίσεις παντού με ορίζοντα το 2021»

Τη διεξαγωγή του Συνεδρίου το τρίτο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, μετά την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.
tsipras

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για την επιχείρηση αλλαγής ατζέντας εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς προανήγγειλε την κατάρτιση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων με ορίζοντα πενταετίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από κύκλους της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτησή του, πρότεινε τη σύγκληση, το επόμενο διάστημα, της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να αποφασίσει για τη σύγκληση του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, τονίζοντας ότι «ο πολιτικός χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι τη διεξαγωγή του είναι πολύτιμος για την επεξεργασία ενός μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και για τη χώρα».

Ο πρωθυπουργός πρότεινε να τεθούν ως βασικοί στόχοι του Συνεδρίου αφενός το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση, αφετέρου η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ «για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος σε ορίζοντα πενταετίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας, «αναφερόμενος στην κομματική ανασυγκρότηση, επεσήμανε την ανάγκη σχεδιασμένης δουλειάς σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με δημιουργία επιτροπών σε κάθε νομό για τη διεύρυνση του κόμματος στην εκλογική του βάση, καθώς και στις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών».

«Η συγκρότηση ενός ανοικτού, σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα» , είπε
χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως «χρειαζόμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη θα έχουν λόγο, και οι τάσεις θα λειτουργούν πράγματι ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί. Ανοιχτό στην κοινωνία και τις διεργασίες της».

Στρατηγική πενταετίας

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε αλλαγές σε όλα τα μέτωπα και νέο κύμα μεταρρυθμίσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την
Ελλάδα του 2021. Ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο Σύνταγμα, στο πολιτικό σύστημα, στα δικαιώματα και τον πολιτισμό».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 0:08 01/06/2016

    Την διάλυση ο προδότης και ανθέλληνας Τσίπρας την βαφτίζει μεταρύθμιση.Έχει σκοπό να επιβάλει καθεστώς χούντας με τις πλάτες της Μέρκελ,των τοκογλύφων και του Σόρος,Για αυτό μιλάει για το 2021. Λογαριάζει όμως χωρίς των ξενοδόχο.Το 80% του Ελληνικού είναι απέναντι από τα καθάρματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.