ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Αλώβητη βγήκε η Κρήτη από τα 5,5 Ρίχτερ

Παρά την ανησυχία που προκάλεσε καταρχήν στους κατοίκους της Αν. Κρήτης, ο ισχυρός σεισμός έντασης 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:36 στη θαλάσσια περιοχή Νότια Νοτιοανατολικά της Ζάκρου Σητείας και ανατολικά της Ιεράπετρας και έγινε αισθητός σε όλο σχεδόν το νησί, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα ενώ την ίδια ώρα καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι.
ierapetra

Κατά τον σεισμό αρκετοί κάτοικοι της Ανατολικής Κρήτης βγήκαν απ τα σπίτια τους λόγω και της διάρκειας του, όπως και μαθητές από τις σχολικές αίθουσες αλλά ευτυχώς η Κρήτη βγήκε αλώβητη από τα 5,5 Ρίχτερ αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές εκτός από κάποιες ρωγμές που εμφανίστηκαν στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας Ηρακλείου, όπου στεγάζονται δύο Δημοτικά Σχολεία οι οποίες δεν είναι σίγουρο αν προκλήθηκαν από τον σημερινό σεισμό η ήταν παλαιές.

Το κτίριο επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αύριο συνεργεία του δήμου θα μεταβούν σ αυτό για να τις αποκαταστήσουν.

Το παιδιά του σχολικού συγκροτήματος βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες του κτιρίου ως τη λήξη του σχολικού ωραρίου ακολουθώντας την πρακτική σε περιπτώσεις σεισμού κάτι που έγινε και σε άλλα σχολεία .

Πάντως οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς εκτιμούν ότι τέτοιοι σεισμοί απομακρύνουν τον κίνδυνο για μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις. Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά την δόνηση των 5.5 Ρίχτερ ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 11:46 μια ακόμη δόνηση - μετασεισμός - από το ίδιο εστιακό σημείο μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.