ΚΟΣΜΟΣ

Όρισε ειδικό απεσταλμένο

Ανησυχεί το Βερολίνο για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στη γερμανική κυβέρνηση η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ και ανακοίνωσε τον ορισμό ειδικού προσωπικού απεσταλμένου του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για την κατάσταση στη χώρα.
stainmayer

«Μια διέξοδος από τη βαθιά κρίση, από την πραγματικά σοβαρή και βαθιά εσωτερική πολιτική κρίση, δεν διαφαίνεται έως τώρα. Γι’ αυτό ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε το διορισμό προσωπικού ειδικού απεσταλμένου για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ, τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αυστρία Γιοχάνες Χάιντλ», δήλωσε και εξήγησε ότι ο πρεσβευτής θα συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις ΗΠΑ και με άλλους εταίρους, για να τους στηρίξει στη διαμεσολάβησή τους για την υπέρβαση της εσωτερικής πολιτικής κρίσης.

«Αυτό είναι μια έκφραση της προσήλωσης της γερμανικής κυβέρνησης στα Δυτικά Βαλκάνια. Και το λέω αυτό ρητά και με το βλέμμα στην ευρωπαϊκή προοπτική που όλα τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων και η Μακεδονία (σσ. σε αυτό το σημείο αναφέρει τη χώρα με τη συνταγματική της ονομασία) έχουν και με το βλέμμα στην ενσωμάτωση στις ευρωατλαντικές δομές», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.