ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εναλλακτικό πρόγραμμα από τη ΝΔ

Απαντήσεις στο νέο σταυρόλεξο Τσίπρα αναζητά ο Μητσοτάκης

Αποδόμηση των κυβερνητικών πανηγυρισμών και εναλλακτικό πρόγραμμα από ΝΔ.

Τρόπους αντιμετώπισης των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η προχθεσινή απόφαση του Eurogroup αναζητά η Νέα Δημοκρατία.

Στο εσωτερικό του κόμματος αναγνωρίζεται ότι, παρά την εν πολλοίς επικοινωνιακή και όχι ουσιαστική ευφορία από την απόφαση, ο κ. Αλ. Τσίπρας κερδίζει πολιτικό χρόνο ενώ πλέον έχει εισβάλλει καθαρά στο γήπεδο του «Μένουμε Ευρώπη» καθώς η όλη επιχειρηματολογία του εδράζεται στο επιχείρημα της παραμονής της Ελλάδας στον κεντρικό πυρήνα της Ένωσης. Ως αποτέλεσμα, η Ν.Δ. δεν παίζει πλέον μόνη στο «ευρωπαϊκό μέτωπο», γι αυτό και διατυπώνεται πλέον το στρατήγημα του «μεταρρυθμιστικού μετώπου».

Αφορμές και αιτίες κριτικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση αναμένεται να υπάρξουν, ωστόσο είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς του θα επιμείνουν στην προβολή του δικού τους προγράμματος, της «εναλλακτικής οδού» για έξοδο από την κρίση. Η πρόταση Μητσοτάκη για υπέρβαση της στασιμότητας μέσω ενός 5ετούς προγράμματος υψηλών ρυθμών ανάπτυξης (4% ετησίως) με παράλληλη συμφωνία των εταίρων να αποδεχθούν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα (της τάξεως του 2%) ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής βρίσκεται στον πυρήνα της γαλάζιας στρατηγικής.

Με ενδιαφέρον αναμένουν στη ΝΔ στον απόηχο όλων αυτών των τελευταίων εξελίξεων και τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Δευτέρα, που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα
40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Λουξεμβούργο. Εκεί, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να έχει και μία, δια ζώσης, άποψη για τη στάση των «αδελφών» κομμάτων του ΕΛΚ απέναντι στις προσπάθειες της Ν.Δ..

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.