ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης

Από το καπέλο του Τσάβες στην… περούκα της Θάτσερ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικάεξαπολύει η Χαριλάου Τρικούπη, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση του νέουπακέτου σκληρών μέτρων από τη Βουλή.
??????????????????????????????????

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά, δεν δίστασε να κατηγορήσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υλοποιεί τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλουν εδώ και χρόνια οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αντίστοιχα μέτρα είχαν ζητηθεί από τους δανειστές και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πλην όμως εκείνες δεν ενέδωσαν. «Ξεκίνησε βάζοντας το καπέλο του Τσάβες και κατέληξε με την περούκα της Θάτσερ», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, για να προσθέσει ότι «αυτό δεν είναι ρεαλισμός», προλαμβάνοντας ίσως μία τέτοια απάντηση.

Αναφερόμενη στα μέτρα που πέρασαν την Κυριακή το βράδυ απότην Ολομέλεια της Βουλής, η ΦώφηΓεννηματά επέμεινε ότι θυμίζουν συμφωνία συνθηκολόγησης ηττημένου. «Είναι σαννα χάσαμε τον πόλεμο», είπε, ενώ ιδιαίτερα για τον δημοσιονομικό κόφτη,εκτίμησε πως αν δεν χρειαζόταν, όπως οψίμως ισχυρίζονται κάποιοι στοκυβερνητικό στρατόπεδο, δεν θα τον νομοθετούσαν.

«Αυτοί που έλεγαν ότι οι προηγούμενοι ξεπουλούσαν τηνπατρίδα, αυτή τη στιγμή εκποιούν τα ‘ασημικά’ της χώρας για 99 χρόνια. Αυτό ούτεη κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990 δεν είχε κάνει, ούτε η Θάτσερ στα καλύτερά της όνειρα!»,υπερθεμάτισε μιλώντας στον Σκάι η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚΝάντια Γιαννακοπούλου, θυμίζοντας ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσειςδεν πήγε το ΦΠΑ στο 24% και δενπολλαπλασίασε, αντί να καταργήσει όπως υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, τον ΕΝΦΙΑ.

Στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για ένα ‘έκτρωμα’ που έχειδημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση. «Από τη μία πλευρά είναι ένανεοκομμουνιστικό μόρφωμα το οποίοφορολογεί τα πάντα, φτωχοποιεί τελείως τη μεσαία τάξη και διαλύει τους ασθενέστερους,και από την άλλη είναι και νεοφιλελεύθεροι, γιατί ξεπουλούν όλα τα ασημικά της πατρίδαςμας έναντι πινακίου φακής», λένε, υποστηρίζοντας πως στην πραγματικότητα ημοναδική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η με κάθε τρόποπαραμονή τους στην εξουσία.

Χαρακτηρίζουν, δε, θράσος εκ μέρους της κυβέρνησης ναυποστηρίζει ότι οι πολίτες ήξεραν τι περιείχε η συμφωνία όταν ψήφισαν τονπερασμένο Σεπτέμβριο. «Δεν μπορούν να λένε στους Έλληνες πολίτες ‘ήθελές τα καιπαθές τα’», λένε, θυμίζοντας ότι προεκλογικά δεν έλεγαν τίποτα για τον ‘κόφτη’σε μισθούς και συντάξεις, ή για την κατάργηση του ΕΚΑΣ και το ξεπούλημα της δημόσιαςπεριουσίας.

Δίνουν έτσι το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, προετοιμάζοντας το κλίμα για ένα θερμό πολιτικά καλοκαίρι…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.