AUTO - MOTO

Aston Martin Vantage GT8

Η Aston Martin σε ένα διάλειμμα από την παραγωγή ειδικών εκδόσεων που το μόνο καινούργιο που φέρνουν είναι μια νέα απόχρωση του πράσινου, παρουσίασε την GT8.

Ουσιαστικά πρόκειται για το μικρό αδερφάκι της GT12 με τον V12 και τα 600 άλογα. Εδώ κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 4,7 λίτρων απόδοσης 446 PS. Όμως σε αντίθεση, με μια "απλή" Vantage, εδώ μιλάμε για κάτι που φτιάχτηκε κυρίως για πίστα. Ο μπροστά διαχύτης, μπρος και πίσω προφυλακτήρες, πλαινές ποδιές, πίσω διαχύτης, φτερά, μπάκετ καθίσματα, οροφή ακόμα και τα panel στις πόρτες είναι από ανθρακόνημα.

Aston_Martin-Vantage_GT8-7 Aston_Martin-Vantage_GT8-6

Σε συνδυασμό με τις προαιρετικές μονομπούλωνες ζάντες μαγνησίου και τα πολυανθρακικά τζάμια πίσω και στο πλάι, η εξοικονόμηση βάρους φτάνει τα 100 κιλά. Γεγονός που καθιστά την GT8, την ελαφρύτερη Vantage στην ιστορία. Προαιρετικά διατίθεται και το "Aero Pack" με την τεράστια πίσω αεροτομή καθώς και έξτρα αεροδυναμικά στοιχεία στο μποστινό διαχύτη.

Aston_Martin-Vantage_GT8-5

Παρόλα αυτά, η Aston Martin τονίζει ότι δεν είναι μόνο για πίστα, αφού εφοδιάζεται με ηχοσύστημα 160 W, air-condition καθώς και σύστημα infotainment τελευταίας γενιάς για να είναι ιδανική και όταν γυρνάς από την πίστα στο σπίτι. Η παραγωγή θα είναι μόλις 150 κομμάτια.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από το www.highoctane.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.