ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg

Αβέβαιος ο Ντάισελμπλουμ για οριστική συμφωνία στις 24 Μαΐου

Ο επικεφαλής του Eurogroup ρίχνει τον πήχη των προσδοκιών ενόψει της συνεδρίασης του κοινοτικού οργάνου την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται αβέβαιος για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους φέρεται να επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει μακράς διάρκειας χρέος, για το οποίο απολαμβάνει χαμηλά επιτόκια. Τόνισε πάντως πως η Ελλάδα έχει κάνει κάποια σημαντικά βήματα στην πορεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΖΗΤΑΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κε ΤΣΙΠΡΑ…

    Απαντώντας ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν του είναι ευχάριστο να ζητά χρήματα από τους εταίρους της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας θα ήθελε να βγαίνει με το δίσκο για να μαζεύει λεφτά από άλλες χώρες; Και να τα ακούει κι από πάνω, να ακούει τα σχολιανά του; Κανένας δεν το θέλει, σίγουρα όχι εγώ. Αλλά εγώ δεν το κάνω αγαπητέ κ. Τσίπρα για την πάρτη μου, το κάνω για την Ελλάδα, το κάνω για τον συνταξιούχο, το κάνω για τον εργαζόμενο, το κάνω για τη μικρομεσαία επιχείρηση, το κάνω για τον καταθέτη, το κάνω για τη νέα γενιά».
    Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση που επιθυμούν να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση έναντι των πιστωτών μας αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τις ευθύνες τους και πρόσθεσε: [[«Αν μου πείτε ‘άντε φτύσε τους’, τα λέω πολύ – πολύ λαϊκά, αλλά όλοι να το πούνε, όλοι μας να το πούμε εδώ πέρα, να το κάνω.]] Αλλά αυτή είναι υπεύθυνη στάση; Θα ήταν πολύ εύκολο αυτό να το πω και να κάνω τον ήρωα και να αισθανθώ προς στιγμήν εθνική ανάταση. Ξέρετε ποια θα ήταν η επόμενη ημέρα όμως; Ξέρετε ότι το έλλειμμά μας σήμερα, όχι χθες, σήμερα είναι όσο ολόκληρη η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων.»
    Αναφερόμενος στα δύσκολα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το μνημόνιο «φάρμακο, που δεν είναι ευχάριστο” ωστόσο πρόσθεσε πως η “θεραπεία θέλει και αφοσίωση και συνέπεια».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.