ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών για το Eurogroup

Χ.Γ.Σέλινγκ: Υπήρξε συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος

Την αισιοδοξία του για το ελληνικό πρόγραμμα, μετά τη χθεσινοβραδινή, μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, εξέφρασε σε δηλώσεις του, το μεσημέρι, στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

«Είναι μία καλή συμφωνία, υπήρξε ένας συμβιβασμός και σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σημειώνοντας πως οι συνομιλίες στο Eurogroup υπήρξαν μακρές και δύσκολες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προτείνει τώρα στο Διοικητικό του Συμβούλιο την προσχώρηση του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα».

Σε χθεσινές δηλώσεις του, πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ είχε εκφράσει κριτική σε σχέση με τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέροντας πως υπάρχουν διαφορές στην αξιολόγηση της Ελλάδας, εκτιμώντας πάντως πως το ΔΝΤ δεν θα κάθεται στην πρώτη σειρά και καθημερινά θα σκέπτεται νέα μέτρα, προτού το ίδιο πραγματικά δηλώσει κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα ο ίδιος είχε επισημάνει πως «τελείως σαφώς, όλοι επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Δεν τίθεται ζήτημα. Μόνον η θεώρηση είναι τελείως αντίθετη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.