ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβαρύνσεις από 150 έως 1.500 ευρώ

Χτύπημα για τις μικρές επιχειρήσεις η αύξηση του φορολογικού συντελεστή

Επιβαρύνσεις για το σύνολο των μικρών επιχειρήσεως επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή.
efories

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον συντελεστή φορολόγησης των κερδών τους από το 26% στο 29%. Σύμφωνα με το νέο νόμο οι μικρές επιχειρήσεις θα φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή για τα κέρδη που αποκτούν.

Συγκεκριμένα με το υφιστάμενο καθεστώς οι μικρές επιχειρήσεις (Ο.Ε.,Ε.Ε. κ.λ.π.) φορολογούνται με συντελεστή 26% για κέρδη έως 50.000 ευρώ και 33% για υψηλότερα ποσά. Πλέον θα φορολογούνται για τα κέρδη τους ανεξαρτήτως ποσού με συντελεστή 29%.

Η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης των κερδών αφορά υπόχρεους και απλογραφικά και βιβλία και συγκεκριμένα προσωπικές εταιρείες, συνεταιρισμούς, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, κοινοπραξίες και νομικές οντότητες οι οποίες ορίζονται στο άρθρο 2 του Κώδικα Φορολογίας.

Ουσιαστικά με την αλλαγή αυτή προκύπτουν επιβαρύνσεις για σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις από 150 ευρώ έως 1.500 ευρώ. Συγκεκριμένα για κέρδη 5.000 ευρώ η επιβάρυνση είναι της τάξης των 150 ευρώ, για κέρδη 50.000 ευρώ η επιβάρυνση φθάνει τα 1.500 ευρώ και για κέρδη ύψους 80.000 ευρώ η επιβάρυνση είναι της τάξης των 100 ευρώ. Από το ποσό των 85.000 ευρώ και πάνω προκύπτουν μικρές ελαφρύνεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.