ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αναφέρει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Der Spiegel: Αρνείται εγγύηση επιτοκίων για την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Απορρίπτει το ενδεχόμενο εγγύησης επιτοκίων για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αυτό δεν θα υπάρξει με μας», λέγεται στο υπουργείο του, όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel στην έκδοσή του με σημερινή ημερομηνία εξωφύλλου.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) πρότεινε στις αρχές της εβδομάδας ως ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το πάγωμα των επιτοκίων μέχρι το 2% ως το 2050, ανεξαρτήτως της εξέλιξης των επιτοκίων των αγορών. Αν ανεβούν πάνω από το όριο του 2%, θα πρέπει, κατά το σκεπτικό του ΕΜΣ, μόνο να δοθεί παράταση προθεσμίας πληρωμής, επισημαίνεται στο δημοσίευμα και αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει έτσι μετά την εκπνοή των δανείων να τα αποπληρώσει μονομιάς, προκειμένου να αποτραπεί η ανάληψη χρέους από τους πιστωτές.

«Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρεί αυτή τη δομή εφικτή», τονίζει ο συντάκτης και προσθέτει ότι στο υπουργείο κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει στο τέλος τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά τους τόκους. Αν τα επιτόκια των αγορών ανεβούν στο 4%, το ύψος της αποπληρωμής ενός δανείου με 30 χρόνια ωρίμανση σχεδόν θα διπλασιαστεί, σημειώνει και καταλήγει τονίζοντας ότι «ο Σόιμπλε είναι μεν πρόθυμος να συζητήσει για μεγαλύτερους χρόνους ωρίμανσης, χαμηλότερα επιτόκια και αναβολή πληρωμών για την Ελλάδα, αλλά το νωρίτερο το 2018, όταν το πρόγραμμα βοήθειας θα ολοκληρωθεί».

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜαν. 13:16 14/05/2016

    ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    =======================================

    Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ , Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
    Πως και γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου, έπεισε την Ευρώπη και το ΔΝΤ ,ότι η Ελλάδα ‘’δικαιούται’’ μιας βοήθειας και μιας σημαντικής μείωσης χρέους, για να μπορέσει να ‘’σταθεί στα πόδια της’’, αφού οι μέχρι τότε προσπάθειες , και ειδικά το 2010, αποδεικνύουν , ότι ΑΞΙΖΕΙ να ‘’επιβραβευθεί’’ μια τόσο επιτυχημένη προσπάθεια?
    Γίνεται συνείδηση σε όλο τον κόσμο, καθημερινά, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα , αξιοπιστία και η εργατικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.
    Φίλοι , γνωστοί και αντίπαλοι, παρακολουθούν με θαυμασμό και ζήλεια, την εκτίμηση που τρέφουν όλοι στο πρόσωπο του πιο ΕΝΤΙΜΟΥ Έλληνα πρωθυπουργού.
    *Οι τιτάνιες προσπάθειές του για την ΑΡΣΗ της ρήτρας της ΜΗ αλληλεγγύης των μελών της ΕΕ με άλλα μέλη που είχαν δημοσιονομικά προβλήματα,
    *ο αγώνας του να πείσει τους Ευρωπαίους για την τραγική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, αλλά και για την αδάμαστη θέληση και αποφασιστικότητα να μην ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ, απέδειξε σε όλους μας την τύχη και την τιμή να έχουμε αυτόν τον πολιτικό και άνθρωπο, που διδάσκει πολιτική εντιμότητα.

    *Η μείωση χρέους λοιπόν, είναι το λογικό και φυσικό αποτέλεσμα μιας εθνικής –κυβερνητικής προσπάθειας για διαρθρωτικές αλλαγές, νόμους και γενικότερα τα πρώτα ΕΠΙΤΥΧΗ αποτελέσματα!!! που οριοθετούν ένα ευοίωνο και ελπιδοφόρο αύριο, για όλες τις χώρες που έφθασαν στο σκαλοπάτι της χρεοκοπίας.
    *Η μείωση του χρέους εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
    *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
    *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου,
    *απετέλεσαν οι νόμοι,
    *οι διαρθρωτικές αλλαγές ,
    * τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.2 δις ευρώ, σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες,
    * η διαύγεια,
    *η φοροδοτική ισότητα,
    *η άρση του τραπεζικού απορρήτου,
    *ο οικονομικός εισαγγελέας,
    *οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.
    *Ναι ! αυτόν το νόμο, που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
    *Αλλά πάνω από όλα η μείωση του ελλείμματος κατά 40% τον πρώτο χρόνο, η αναδιάρθρωση του εμπορικού ισοζυγίου, η ‘’δημιουργία’’ αίθουσας ‘’VIP’’στον Κορυδαλλό για ΟΛΟΥΣ !!! τους μεγαλοφοροφυγάδες.
    Λέει η Μέρκελ κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα:
    [[Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012
    Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Angela Merkel. Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Merkel:
    (…)Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, θα συνεχιστεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να δείξουμε πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε και πόσο γρήγοροι μπορεί να είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης και πως θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί.
    Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. *Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα.
    *Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο.]]

    *Τι από όλα αυτά , εφήρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
    * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.
    *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…

  2. N Bράχος 12:14 14/05/2016

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ‘’ΠΕΤΑΓΕ’’ ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΡΓΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΜΥΡΙΕΣ ΟΣΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ?

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ’’ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
    Πολλοί Έλληνες θα απορούν γιατί οι δανειστές μας, δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ‘’ερμαφρόδιτη’’ πολιτικά συγκυβέρνηση των υποκριτών, των ψευτών, των συκοφαντών και των νονών της δημοσιουπαλληλικής διαπλοκής, όταν ενημερώνονται κάθε στιγμή για κάθε ενέργεια διαχείρισης δημοσίου χρήματος και κάθε απόπειρα συγκάλυψης κάθε ατασθαλίας της παρούσης συγκυβέρνησης ή, κάθε άλλης ιδεολογικά συγγενούς της Καραμανλικής ΚΛΙΚΑΣ!
    *Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, όταν δηλαδή συγκαλύπτεις τη διαπλοκή και τα λαμόγια,
    *όταν οι αρμόδιοι μπορούν να ΜΑΘΟΥΝ ποιοι είναι οι προηγούμενοι κλέφτες και πόσα λεφτά έχουν στις τράπεζές τους,
    *όταν δεν πάρεις και δεν έχεις εφαρμόσει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο και νόμο κατά της δημοσιοϋπαλληλικής ΜΑΦΙΑΣ και αντίθετα !!!
    ΌΤΑΝ κατήργησες το νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου για τους επίορκους υπαλλήλους και τα ΑΜΕΣΑ μέτρα που ελάμβανε η διοίκηση για την κάθαρση και τιμωρία, τότε ΠΩΣ(?) είναι δυνατόν να σε εμπιστευθούν και να μας βοηθήσουν.
    *Όταν επανέφερες σαν ‘’άσπιλους’’ και ‘’αμόλυντους’’ στις δημόσιες υπηρεσίες και στα νοσοκομεία όλους τους επίορκους ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ’’, μόνο και μόνο επειδή σε ψήφισαν, τότε να είσαι σίγουρος, ότι ΟΛΗ η Ευρώπη και λαοί της θα μας βλέπουν σαν σιχαμένα σκουλήκια που τρώμε από τις σάρκες τους.
    *Λογικά θα έπρεπε στο λεξικό να σβήσουμε τις λέξεις ‘’ψευτιά’’ και ‘’απάτη’’ και να βάλουμε τη λέξη ..Αλέξης, Πάνος… σαν ελάχιστο δείγμα υπόμνησης προς τις γενιές που έρχονται ‘’ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ’’ λες και είσαι τούρκος..Σουλτάνος
    *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι περιμένεις να κάνουν οι απλοί και έντιμοι αδύναμοι Έλληνες?
    Όταν ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ στην παραπομπή του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή επέβαλε πρόστιμο στους λαθρέμπορους –νταβατζήδες πετρελαίου, οι νομικοί σύμβουλοι των οποίων, ανήκουν στην ‘’αριστερά’’ και τον ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ασύστολα με λίστες από ληστείες του εξωτερικού, που έκαναν Γάλλοι, που γνώριζαν έλληνες γαλλόφωνες πολιτικούς και ζήτησαν άσυλο, από Ισπανούς που γνώριζαν τους Έλληνες ’’αριστερούς’’ , αδίστακτους και αιμοβόρους τότε είσαι και εσύ μέρος ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και της ΑΝΕΝΤΙΜΗΣ τιμωρίας του ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥ Υπουργού Οικονομικών.
    *Όταν ‘’υπακούς’’ στους εντολείς σου και επιλέγεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πιο αποτυχημένο και πολιτικά και ηθικά επιβαρυμένο ‘’χουντοσυγγενή σου’’ Πάκη , όταν συνεργάζεσαι με τον ακροδεξιό πανηλίθιο ψεύτη και συκοφάντη μπουρδολόγο καΜένο εντελώς φοροφυγά πατριδοκάπηλο, τι νομίζεις ότι οι Έλληνες θα δώσουν ως αντάλλαγμα των εγκληματικά πολιτικών συμβιβασμών σου ?
    *Όταν βλέπουν και ακούν οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος, όπου έχετε πάει, τις κοτσάνες, τις μπαρούφες και την αμέτρητη αγραμματοσύνη και αναισθησία , είναι σίγουρο ότι ‘’Ηλίθιο’’ θα σε ανεβάζουν, ολοκληρωτικά καΜένο και μπουρδολόγο θα σε κατεβάζουνε.
    *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία την εμπάθεια και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.