ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ 7.500 ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

Αυτή η βδομάδα δεν είναι και η καλύτερη για την κυβέρνηση, τη Βουλή και τη χώρα.

Βεβαίως, το ορθό είναι πως αυτή η βδομάδα είναι μια από τις χειρότερες για την "πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς", τη Δημοκρατία και τους Έλληνες.

Για τα επόμενα 99 χρόνια σχεδόν το σύνολο της κρατικής, αλλά και σημαντικό τμήμα της ιδιωτικής, περιουσίας των Ελλήνων ουσιαστικά περιέρχεται στον έλεγχο των δανειστών προκειμένου να εξυπηρετείται το χρέος.

Κάτι το πρωτοφανές, ανήκουστο και οπωσδήποτε απαράδεκτο, για να χρησιμοποιήσω τον πλέον ελαφρύ χαρακτηρισμό σχετικά με την ευθύνη, έναντι του έθνους, που αναλαμβάνει η Βουλή, νομοθετώντας κάτι που ούτε οι προηγούμενες (και "προσκυνημένες" κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να πράξουν ή σύμφωνα με τις εκμυστηρεύσεις των Παπανδρέου και Σαμαρά, στον υπογράφοντα, δεν τους εζητήθη ποτέ από τους δανειστές.

Ελπίζω οι "300" να έχουν και συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουν.

Το δεύτερο μελανό επεισόδιο της εβδομάδος είναι ότι από τους φτωχότερους των συνταξιούχων αφαιρείται το ΕΚΑΣ.

Παρά τα όσα περί του αντιθέτου έλεγαν, παλαιότερα και μέχρι πρότινος, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που συμπληρώνει το γλίσχρο εισόδημα όσων λαμβάνουν σύνταξη από περίπου 300 έως 600 ευρώ, κόβεται.

Και όχι μόνον κόβεται, αλλά οι δικαιούχου καλούνται να το επιστρέψουν και αναδρομικά από το Ιανουάριο.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι κυβερνητικοί διαπραγματευτές δεν βρήκαν ή δεν προσπάθησαν να βρουν κάποιο άλλο ισοδύναμο μέτρο για να μην κόψουν το μικρό αυτό συμπλήρωμα της σύνταξης που συνήθως ξοδεύεται στην αγορά φαρμάκων των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

Για τόσα άλλα βρήκαν, μόνον γι' αυτό δεν βρέθηκε ισοδύναμο!

Απορώ και ειλικρινά θλίβομαι επειδή είναι μια αριστερή κυβέρνηση αυτή που χρησιμοποιεί αυτόν τον κοινωνικά αποτρόπαιο κόφτη στις συντάξεις των φτωχότερων από τους συνταξιούχους.

Το τρίτο είναι πως η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην πατρίδα μας ουσιαστικά υπάρχει μόνον στα χαρτιά.

Κι όταν λέω στα χαρτιά κυριολεκτώ.

Το πολυνομοσχέδιο που καλούνται να ψηφίσουν οι "300" αριθμεί, κρατηθείτε, 7.500 σελίδες!

Ναι, ναι 7.500 σελίδες πρέπει να μελετήσουν, σε τρεις μέρες, οι βουλευτές πριν ψηφίσουν.

Και απ' ότι μου είπαν -ελπίζω να μην ισχύει- το πολυνομοσχέδιο δεν τους εδόθη καν σε ηλεκτρονική μορφή.

Είμαι σίγουρος πως αρκετοί εξ όσων την Κυριακή θα το ψηφίσουν κάποια στιγμή στο μέλλον θα μιμηθούν τον Χρυσοχοΐδη, λέγοντας ότι δεν το είχαν διαβάσει, ειδικά αν στη ροή του χρόνου αποκαλυφθεί ότι υπάρχουν και πονηρές ή αμφιλεγόμενες ρυθμίσεις.

Για ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα που δεσμεύει τη χώρα για δεκαετίες είναι τουλάχιστον και επιεικώς απαράδεκτο να καλούνται οι βουλευτές να αποφανθούν σε τρεις ημέρες επί 7.500 σελίδων.

Ούτε να διαβάσουν τους τίτλους των υπό νομοθέτηση διατάξεων δεν προλαβαίνουν.

Θα έπρεπε να τους δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή άνεση χρόνου ώστε τουλάχιστον να ξέρουν τι ψηφίζουν και να μάθουμε και μεις οι πολίτες τι ακριβώς μας περιμένει.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη και ως εκ τούτου δικαιολογείται κάποιος να πει πως το ελληνικό κοινοβούλιο την εβδομάδα αυτή προσεβλήθη από κάποιον αντιδημοκρατικό ιό.

Το σίγουρο πάντως είναι πως δημοκρατία με 7.500 σελίδες δεν υπάρχει.

Και φυσικά περιττεύει να πω πως όλα αυτά γίνονται για να είμαστε εντάξει στο Γιούρογκρουπ.

Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ληφθεί απόφαση για κάποιας μορφής ελάφρυνση του χρέους.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν το Γιούρογκρουπ στις 24 Μαΐου εγείρει πρόσθετα εμπόδια και παραπέμψει τη ρύθμιση του χρέους ουσιαστικά για τις ελληνικές καλένδες.

Ελπίζω η κυβερνητική πλειοψηφία να τα έχει σκεφτεί όλα αυτά και να έχει πειστικές απαντήσεις. Ελπίζω.

Θα ήταν οδυνηρό να έχουν γίνει όλες αυτές οι παραχωρήσεις (συν τον αυτόματο δημοσιονομικό "κόφτη", που ουσιαστικά καταργεί τη νομοθετική αρμοδιότητα της Βουλής) για να λάβουμε απλώς μια υποσχετική για το μέλλον όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους.

Οδυνηρό, απαράδεκτο και αποδοκιμαστέο...

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. S. Porky 16:49 21/05/2016

  Κύριε Φελνίκο,
  Γιατί και γιά ποιόν τά γράφετε όλα αυτά; Γιά νά βγάλεις τόν θυμό σου επειδή απέχει αυτός που πιθανόν να σπίτι έκανε Κυβερνητικό εκπρόσωπο η θά σου δίνε έστω καί ένα καρεκλάκι στήν Κυβέρνηση;
  Όλα αυτά δέν τα ξέρες; Τά ήξερες. Κάθε μέρα δέν τά έγραφες; Τά έγραφες καί οί αναγνώστες σου δεν τά συνυπέγραφαν; ΟΧι αυτοί εβάζαν στό ζουμί άλας και πιπέρι νάχει γεύση.
  Γιατί έρχεσαι σήμερα καί ξαφνιάζεσαι; Τίς 7500 χιλιάδες έκατσαν ο Κατρουγκαλος καί Χουλιαράκης μαζί μέ τούς Τσακαλοτο και Τσίπρα καί τάγμα αν σέ μιά νύχτα και ταδωσαν τήν επομένη στούς βουλευτές.
  Αλλά έστω τήν καθυστέρηση τήν καταλαβαίνεις και δείχνεις λίγη κατανόηση, αυτό πού δέν συγχωράς μέ τίποτα είναι τήν γραπτή μορφή, στά iPads έπρεπε νά τούς τό δώσουν να μήν έχουν νά γυρίζουν σελίδες.
  Μαύρη μελάνη, Ιός αγιάτρευτος είναι αυτός, μαύρα και τά γραφόμενα δέν είναι παιχνίδι νά γυρίζουν 7500 χιλιάδες μολυσμένες «ανντιδημοκρατιςμό» οι βουλευτές μας και νά μήν αρχίσουν νά χάνουν τίς αιςθήςεις τους, να πεθαίνουν με κάθε μέτρο που ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν. Σέ πιστεύουν ή δέν σέ πιςτεύουν οι «αναγνώστες» δεν έχει σημασιά, πάντως βάζουν λάδι στήν φωτιά για υποστήριξη.
  Χρειάζονται οί μεταρρυθμίσεις λέτε και λένε όλοι. Η δεν τό λέτε δεν το γράφετε;
  Μάς είπαν νά τίς κάνουμε πρώτα καί μετά νά ανοίξει η συζήτηση για τό Χρέος.
  Δέν είναι άδικο γιά μια υπόσχεση να τα τίς κάνετε; Τις άδικο;
  Σάν παιδί που του λέει η μαμά » Κάτσε κάνε τό μάθημα σου να περάσεις καί θα μιλήσω μέ τόν μπαμπά να σού αγοράσει τό ποδήλατο»; Δεν επιτρέπεται τέτοια ερώτηση με Φελνικο.
  Αλλά τό πρόβλημα όλων σας δέν είναι άν είναι ανάγκη, γιατί καί τό πότε, είναι τό ποιός τίς κάνει. Καί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και τό έξ ΠΑΣΟΚ;

 2. Για ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα που δεσμεύει τη χώρα για δεκαετίες
  και που με αυτό το νομοθέτημα ουσιαστικά εκχωρείται μέρος της Εθνικής
  Κυριαρχίας,
  για την ψήφισή του από την Βουλή απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία
  των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών,
  δηλαδή 180 ψήφοι.!!!!

 3. freeman 15:24 20/05/2016

  Συριζα & ΑΝΕΛ & ΠτΔ , δεν πρόκειται για Πολιτικά κόμματα ούτε για Ανώτατο Θεσμό , αλλά για συμμορίες επαγγελματιών εκτελεστών-εκκαθαριστών που αναλαμβάνουν συμβόλαια πλειστηριασμών -εκτελέσεων από την διεθνή Πολιτικοοικονομική ελίτ , με αμοιβή την παραμονή τους στην εξουσία . ΔΕΝ έχουν ΚΑΝΕΝΑ πραγματικό ιδεολογικό υπόβαθρο , θα μπορούσαν να εκτελέσουν με την ίδια προθυμία Σταλινικά ή Χιτλερικά συμβόλαια εκτελέσεων , κομμουνιστική ή την πιο ακροφιλελέ πολιτική , αρκεί οι εντολείς τους να τους εξασφαλίζουν τις καρέκλες . Πληρώνονται με νόμισμα Κυβερνητικούς Θώκους και τα παρελκόμενα αυτών .

  • Όσον βάζεις στό εδώλιο του κατηγορουμένου τήν Διεθνή Ελίτ, καί δέν παραδέχεσαι ότι έκανες κακή εκλογή στις Διευθύνσεις του μπουρδέλου σου (άν πάρω κατα λέξη τόν ποιητή) διαχρονικά, Παπάδων συμπεριλαμβανομένων δεν Σέ πιστεύει ΚΑΝΕΙΣ.
   Πρέπει νά αλλάξεις ριζικά τίς προτεραιότητες Σου αλλά Εσύ είσαι κολλημένος στόν κοςμο Τών όνειρων Σου και δέν αλλάζεις μέ τίποτα.
   Έκανε ο Κώστας ο νεότερος; Είναι σκατά που βρωμούν.
   Έκανε ο Σαμαράς; Βρωμούν κι” αυτού. Κάνει ό Τσίπρας αυτού Σκυλοβρωμούν αριστεροσύνη . Έκανε ο Παπάγιιωργης; αυτού μυρίζουν σάν την κολόνια.
   Καί βέβαια υπάρχουν θεσμοί αλλά όταν τά πρόσωπα πού τούς κατέχουν τούς εκμετατελλευονται συστηματικά τότε πρέπει να καθαιρούνται εκτος καί αν ό Λαός είναι γιά δέσιμο.
   Γιατί όπως ακούω θα ψηφιστεί από τήν Ελληνική Βουλή και είναι τριακόσιοι καρεκλοφαγάδες δέν είναι 50+. Άρα μη στεναχωριέστε εσείς ξέρετε καλύτερα .
   Πάντως οι 50+ στήν αρχαία Ελλάδα , δέν νομίζω ότι θά δεχόντουσαν να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο 7500 σελίδων σε αυτή τήν μορφή και σ’αυτά τα χρονικά διαστήματα ακόμη και ο Δίας να κατέβαινε αυτοί θά έπιναν κρασί μέ τόν Διόνυσο στο κυλικείο.

 4. Uncle. K 14:51 20/05/2016

  Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου. Αυτό πού γίνεται εγώ επιεικώς το ονομάζω «Κοινοβουλευτική δικτατωρία». Και σέ τέτοιες περιπτώσεις αναλαμβάνει ο Λαός η τά Τανκς. Η απόφαση είναι Δική Σας.

 5. Δεν πάνε καλά τα πράγματααα…

  Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στο Μανιάκι,
  όπου τιμήθηκε η επέτειος της μάχης που έδωσε εκεί ο Παπαφλέσσας:

  https://www.youtube.com/watch?v=1hetHwzNp58

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.