ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μία εβδομάδα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Επτά κείμενα - προγραμματικές θέσεις

Πρόσω ολοταχώς για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, βάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ θα ξεκινήσει στις έντεκα το πρωί με τις ομιλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία Γιάννη Τούντα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και αμέσως μετά το σώμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης θα συνεδριάσει σε επτά διαφορετικά workshops, προκειμένου να διαμορφώσει τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι επτά θεματικές ενότητες είναι : Οικονομία, Κράτος – Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Ευρώπη, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτικό Σύστημα και Περιβάλλον – Ποιότητα Ζωής.

Για την επομένη, Κυριακή 15 Μαΐου, προγραμματίζονται πεντάλεπτες απολογιστικές ομιλίες από τα μέλη των workshops, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την δευτερολογία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά.

Ενδιαφέρον έχουν τυχόν παρουσίες από άλλα κόμματα και δη κόμματα του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και τυχόν απουσίες ανθρώπων που θεωρείτο δεδομένο ότι θα μετάσχουν στο όλο εγχείρημα.

Από τη διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, δε, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα λείψουν οι αντιπολιτευτικές φωνές, καθώς τόσο σε ΠΑΣΟΚ, όσο σε ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η απογοήτευση από την κυβέρνηση τόσο στο προσφυγικό όσο και στην διαπραγμάτευση, είναι έκδηλη. Στο ΠΑΣΟΚ, όπου και επιμένουν να μιλούν για την ανάγκη συγκρότησης μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, σημειώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει απολύτως κανένα τέτοιο σχέδιο, τονίζουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα δεν θα είναι αρκετά σε έναν χρόνο. «Το πακέτο – κάβα και όλα όσα θα πάρει η παρούσα κυβέρνηση έχουν στόχο να δώσουν αποτέλεσμα συγκεκριμένο για να μπορέσει να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη και δεν έχουν σχέση με την πραγματική ελληνική οικονομία», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Δεν είναι λύση για τη χώρα οι εκλογές», υποστήριξε από την πλευρά της η Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Νάντια Γιαννακοπούλου. «Με τόσα ανοιχτά ζητήματα, με την οικονομία να καταρρέει, με 53.000 πρόσφυγες στη χώρα μας και χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση, μπορούμε να πάμε σε εκλογές για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο; Προκειμένου να γίνει το γνωστό "φύγε εσύ - έλα εσυ";», αναρωτήθηκε, θυμίζοντας με νόημα ότι το ίδιο έργο το είχαμε ξαναδεί το 2012, με τη ΝΔ να παίζει τον ρόλο που έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δική μας πάγια πρόταση είναι να αναδείξει η παρούσα βουλή μία άλλη κυβερνητική σύνθεση, με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, και οπωσδήποτε των δύο μεγάλων κομμάτων», είπε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 10:58 06/05/2016

    Ε … εσες εκεί στο πάλαι ποτέ κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου νυν γιάφκα αντιΠαπανδρεικών εξουσιολάγνων θεσιθήρων , την προδοσία ΣΑΣ (11/2011) πολλοί (Μερκοζoμπαροζο, Ψυχάρηδες, Κουρήδες, Απατεώνες Τραπεζίτες, ΚαραμανλοΣαμαράδες, Τσιπροκαμμένοι, Κουβέληδες , μεταπολεμική Ελληνική παρακρατική πολιτικοΟικονομικοΔικαστική ελίτ , ιδιωτικές-δημόσιες μαφιόζικες συντεχνίες ) αγάπησαν , ΕΣΑΣ τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ … ΟΥΔΕΙΣ ! Ιστορικό θέσφατο !
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΟΛΙΚΑ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΙ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.