ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσδοκίες για το τέλος της κρίσης

Δυναμικό ριμπάουντ για τις τραπεζικές μετοχές

Προσδοκίες ότι η συμφωνία σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κρίσης...

Η θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης και η προοπτική ολοκλήρωσης της συμφωνίας κυβέρνησης – εταίρων μέχρι της 24ης Μαΐου οδηγεί τις μετοχές των τραπεζών και πάλι πάνω από τα επίπεδα τιμών που πραγματοποιήθηκε η ανακεφαλαιοποίηση τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Alpha Bank παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση καθώς χθες έκλεισε στα 2,280 ευρώ έναντι τιμής 2 ευρώ που πραγματοποιήθηκε η ανακεφαλαιοποίηση, η Eurobank ανήλθε στα 1,050 ευρώ έναντι 1 ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης, η Εθνική Τράπεζα ανήλθε στα 0,305 ευρώ έναντι τα 0,30 ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει οριακά χαμηλότερα της τιμής ανακεφαλαιοποίησης (0,30 ευρώ) κλείνοντας χθες στα 0,292 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση του 2015 και την μετάθεση της αξιολόγησης για το 2016 το χρηματιστήριο σημείωσε βουτιά με τις μετοχές των τραπεζών να δέχονται τις ισχυρότερες απώλειες. Στις 11 Φεβρουαρίου ο δείκτης των τραπεζών βρέθηκε στο χαμηλότερο –ιστορικά- σημείο κλείνοντας στις 21,57 μονάδες. Εκ τοτε ακολούθησε ράλι, που κορυφώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν οι επενδυτές άρχισαν να προεξοφλούν επιθετικά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Χθες ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε στις 55,48 μονάδες αποκομίζοντας σε σχέση με τα επίπεδα του περασμένου Φεβρουαρίου κέρδη της τάξης του 157,2%.

Στελέχη τραπεζών εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το τέλος της πολυετούς κρίσης εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η χώρα κινηθεί αποφασιστικά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας και της αξιολόγησης, τονίζουν, θα αποτελέσει ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, την άρση της αβεβαιότητας και την επιστροφή της οικονομίας σε συνθήκες κανονικότητας.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.