ΥΓΕΙΑ

Συνήθη στοιχεία

Δείτε 7 τοξικά προϊόντα που καταστρέφουν τον θυρεοειδή

thorp

Η πρόσθια υπόφυση παράγει την ορμόνη διέγερσης του θυρεοειδή αδένα (TSH), η οποία είναι υπεύθυνη για την ορμονική παραγωγή. Σε εξετάσεις σχετικές με τον θυρεοειδή ως επί το πλείστον ελέγχεται αυτή η ορμόνη (TSH). Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές αποκαλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος των λειτουργιών των ορμονών.

Οι λειτουργίες του θυρεοειδούς επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Περιέργως, υπάρχουν επτά συνήθη στοιχεία στο νοικοκυριό μας που μπορεί να βλάψουν το θυρεοειδή σας.

7 Καταστροφικές τοξίνες που είμαστε συχνά εκτεθειμένοι και έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του θυρεοειδούς

Πλαστικά

Τα πλαστικά είναι επικίνδυνα τόσο για το περιβάλλον όσο και το σώμα σας, και ως εκ τούτου, για το σύνολο της υγείας και του θυρεοειδούς. Μια χημική ουσία που προέρχεται από τα πλαστικά μπουκάλια, το αντιμόνιο, είναι ανησυχητική.

Σόγια

Ανακαλύφθηκε ότι οι πρωτεΐνες σόγιας εξουδετερώνουν την ορμόνη του θυρεοειδούς υπεροξειδάση. Τα φυτοοιστρογόνα, η πρωτεΐνη που βρίσκεται στη σόγια, ενεργεί ως ένας παράγοντας που διαταράσσει την τακτική λειτουργία του θυρεοειδούς, δεδομένου ότι εμποδίζει την έκκριση της ορμόνης του θυρεοειδούς, εμποδίζει το ιώδιο από το να μετατραπεί σε θυρεοειδικές ορμόνες, μπλοκάρει την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί ιώδιο, και διακόπτει την περιφερική μετατροπή της Τ4 σε Τ3.

Φθόριο

Το 70% της ύδρευσης στην Αμερική περιέχει φθόριο, το οποίο προστίθεται για να μειώσει την τερηδόνα. Ένα άλλο άγνωστο γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, το φθόριο προβλεπόταν στην πραγματικότητα σε μικρές αναλογίες των 2-5 mg σε καθημερινή βάση για περίοδο ενός μηνός, για τη θεραπεία υπερδραστήριου θυρεοειδή.

Αλογόνα

Τα αλογόνα είναι στην πραγματικότητα το φθόριο και το χλώριο. Αυτά τα αλογόνα απορροφώνται μέσω της τροφής, του νερού, ακόμα και του περιβάλλοντος. Το φθόριο και τα χλωριούχα αποτρέπουν τον θυρεοειδή να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Φυτοφάρμακα

Μια μελέτη ανακάλυψε ότι περίπου το 60 τοις εκατό των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση είναι πιθανό να επηρεάσουν την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς.

Υπερχλωρικά

Υπερχλωρικό είναι ένα προϊόν αποβλήτων που δημιουργείται από τα καύσιμα από αεροσκάφη και πυραύλους, πυροτεχνήματα και αερόσακους. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ισχυρίζεται ότι σχεδόν ο καθένας στη γη έχει υπερχλωρικά στο σώμα του, γι “αυτό βρίσκεται ακόμη και στο νερό που χρησιμοποιείται για το πότισμα φρούτων και λαχανικών μας, ακόμη και στο πόσιμο νερό μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.