ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία

Δραπέτευσαν τίγρεις από καταφύγιο αιλουροειδών

Δύο τίγρεις δραπέτευσαν από ένα μεγάλο καταφύγιο αιλουροειδών που βρίσκεται κοντά σε ένα ολλανδικό χωριό και οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εντοπιστούν τα ζώα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο και ένας κτηνίατρος, εξοπλισμένος με ένα ειδικό όπλο νάρκωσης, αναζητούν τις δύο τίγρεις στα περίχωρα της κοινότητας Ολντέμπερκουπ, στη βόρεια Ολλανδία. "Θα προσπαθήσουμε να τις μεταφέρουμε ξανά σώες και ασφαλείς πίσω στο καταφύγιο" ανέφερε η αστυνομία μέσω του Twitter, αφού τα δύο ζώα θεάθηκαν στην περιοχή γύρω στις 11 το πρωί.

Στο Ολντέμπερκουπ, ένα χωριό 1.500 κατοίκων, βρίσκεται το καταφύγιο Felida όπου φιλοξενούνται αιλουροειδή από τσίρκα και ζωολογικούς κήπους. Τα ζώα υποβάλλονται σε θεραπεία, εφόσον χρειαστεί, και αν είναι δυνατόν επανεκπαιδεύονται για να μεταφερθούν κατόπιν σε άλλα, μεγαλύτερα καταφύγια στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Felida, στον χώρο του φιλοξενούνται δύο λιοντάρια, οκτώ τίγρεις, ένα τζάγκουαρ και μια λεοπάρδαλη. Η εφημερίδα De Telegraaf ανέφερε ότι οι δύο τίγρεις πιθανότατα δραπέτευσαν από μια πύλη που κατά λάθος είχε παραμείνει ανοιχτή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.