ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λένε  για τις μεταξύ τους σχέσεις

Έχει ραγίσει το γυαλί ανάμεσα σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

Μπορεί να έχουν περάσει ήδη τρεις μέρες, μπορεί Γιάννης Δατσέρης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Δημήτρης Τσιόδρας από το Ποτάμι να συνέφαγαν και να συμφώνησαν να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στην προσπάθεια συμπόρευσης και ανασυγκρότησης του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το γυαλί όμως στις σχέσεις Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού έχει σίγουρα ραγίσει…
potamipasok

Σε μία πρώτη συνάντηση των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εν είδει άτυπου συμβουλίου την επαύριο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, επιχειρήθηκε ένας πρώτος απολογισμός. Τα στελέχη του φορέα που βρέθηκαν εκεί, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την συμμετοχή του κόσμου κυρίως στη διήμερη εκδήλωση στο ΣΕΦ, αλλά και την ικανοποίησή τους από το γεγονός ότι «όλοι αντιλαμβάνονται πως ο στόχος της συμπόρευσης είναι ευρύτερος από δήθεν κουτσομπολιά», όπως έλεγαν. Οι κακές γλώσσες πάντως επιμένουν ότι το όλο θέμα που ξεκίνησε από την απουσία του Σταύρου Θεοδωράκη από τη Συνδιάσκεψη και κατέληξε σε ‘πόλεμο’διαρροών εκατέρωθεν, ήταν ‘στημένη’ προκειμένου να αμαυρώσει το Ποτάμι κάτι «μεγάλο»που γινόταν από την άλλη πλευρά.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στηνΕΡΤ, ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν δίστασε να αποδώσει τάσεις …αρχηγισμού στοΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε αυτές. «Οι αρχηγισμοί του τύπου ‘είμαστετο παλιό μεγάλο κόμμα και ελάτε μαζί μας’, σε κάθε εκδοχή δεν μας αφορούν»,είπε, κατηγορώντας ‘κάποιους’ που έχουν εμπειρία εξουσίας πως τα πράγματαπρέπει να γίνονται στο δικό τους στρατόπεδο. «Εμείς λέμε κάτι εντελώςδιαφορετικό. Λέμε ότι πρέπει, χωρίς αρχηγισμούς, χωρίς να έχουμε βιδωθεί στιςκαρέκλες μας, να κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμεκάτι μεγάλο και μεταρρυθμιστικό στο κέντρο», είπε, επιμένοντας στην ανάγκη ναδημιουργηθεί σε στέρεη βάση κάτι μεγάλο που θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερουςαπό τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.

Το κατά πόσον πάντως, η όληπροσπάθεια έχει μέλλον, θα φανεί άμεσα, καθώς η Επιτροπή Διαλόγου που έχουνσυστήσει από κοινού τα δύο κόμματα και άλλες κινήσεις συνεχίζει κανονικά τηδουλειά της και έχει βάλει ως ορόσημο τον Ιούνιο, προκειμένου να υποβάλει τηνεισήγησή της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.