ΚΟΣΜΟΣ

Αφορμή επεισόδιο της Παρασκευής

Ευθεία απειλή της Πιονγιάνγκ στη Νότια Κορέα

Ευθεία απειλή εναντίον της Νότιας Κορέας εκτόξευσε το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, με αφορμή το επεισόδιο που έλαβε χώρα την Παρασκευή στη διεκδικούμενη θαλάσσια ζώνη μεταξύ των δύο χωρών και τις προειδοποιητικές βολές που έριξε το Ναυτικό με εντολή της Σεούλ.
kim-jong-un

Η Πιονγκγιάνγκ έκανε λόγο για «αμείλικτα αντίποινα» και ενημέρωσε ότι στο θα ανοίγουν πυρ κατά οποιουδήποτε νοτιοκορεατικού σκάφους που θα παραβιάζει «έστω και κατά ένα χιλιοστό» τα θαλάσσια σύνορα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Δυνάμεων της Πιονγκγιάνγκ σε ανακοινωθέν του. Η Βόρεια Κορέα απαιτεί μία συγγνώμη από τη Σεούλ, χαρακτηρίζοντας «στρατιωτική πρόκληση» τις βολές και υποστηρίζοντας πως έχει φέρει την περιοχή στα «πρόθυρα της έκρηξης».

«Σε περίπτωση νέου επεισοδίου, οι Νοτιοκορεάτες οφείλουν να γνωρίζουν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με αμείλικτα αντίποινα, δεν έχει σημασία πότε, δεν έχει σημασία που, δεν έχει σημασία πως», επεσήμανε το Επιτελείο.

Την Παρασκευή, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Νοτίου Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές κατά ενός περιπολικού σκάφους κι ενός αλιευτικού από τη Βόρειο Κορέα, που είχαν παραβιάσει τα δυτικά θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, τη χάραξη των οποίων αμφισβητεί η Πιονγκγιάνγκ, θεωρώντας πως είχε αποφασισθεί μονομερώς από τον ΟΗΕ μετά τον κορεατικό πόλεμο του 1950-53.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.