ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια του αγωγού TAP παρουσία του Αλ. Τσίπρα

Οι επενδύσεις είναι εδώ, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και η απόδειξη είναι τα εγκαίνια κατασκευής του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου που θα γίνουν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
ÓÕÍÏÄÏÓ ÊÏÑÕÖÇÓ ÔÇÓ Å.Å. ÃÉÁ ÔÏ ÐÑÏÓÖÕÃÉÊÏ(EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ)

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων και σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συνέδεσε το γεγονός με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κάνοντας για λόγο για "ευτυχή συγκυρία". Το ίδιο το έργο θα δώσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές εταιρίες, που θα πάρουν μέρος στην κατασκευή του, και σε συνδυασμό με άλλα δύο έργα, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό Φυσικού Αερίου (IGB) και τον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων και της αξιολόγησης, μπορούν να αναδείξουν την Ελλάδα σε ενεργειακό "παίκτη" στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στις 10.30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη και θα κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο "MET", όπου στις 12.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις ενεργειακές σχέσεις Αμος Χόκστιν και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς , με τους οποίους έχει προγραμματισμένες συναντήσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Στις 3μ.μ θα αρχίσει στο ξενοδοχείο "MET" η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής στον χώρο του Λιμανιού και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μάρδας και Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Το Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιακούμπ Εγιούμποβ και ο υπουργός Ενέργειας Νατίγκ Αλίγιεβ . Την Αλβανία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκο Πελέσι και ο υπουργός Ενέργειας Ντάμιαν Γκικνούρι. Τη Βουλγαρία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμισλαβ Τόντσεβ και η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα. Τη Γεωργία ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι , o υπουργός Εξωτερικών Μίκελ Γιανελίτζε και ο υπουργός Ενέργειας Κάκα Καλάτζε . Την Ιταλία ο υπουργός Επικρατείας Κλαούντιο ντε Βιντσέντι και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα . Την Τουρκία ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ . Την Ελβετία ο υφυπουργός Ενέργειας Βάλτερ Στέινμαν, τις ΗΠΑ ο ειδικός απεσταλμένος Άμος Χόκστιν. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για θέματα ενέργειας Μάρος Σέφτσοβιτς .

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Στο Δήμο Παγγαίου θυμίζουμε τι μας έλεγε ο Θ. Μπόνος τότε υποψήφιος Δήμαρχος Παγγαίου σήμερα αρχηγός της αντιπολίτευσης.

  Μέσα από το τότε Δελτίο Τύπου που μας προσκαλούσε τότε για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο μας έγραφε ο κ Θ. Μπόνος.
  Μια διέλευση που θα επηρεάσει αρνητικά τόσο την υγεία, την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος, όσο και την παραγωγική ικανότητα των επηρεαζόμενων εδαφικών και υδρολογικών πόρων της περιοχής.
  ‘’ΜΟΝΟΙ ΓΑΡ ΤΟΝ ΤΕ ΜΗΔΕΝ ΤΩΝ ΔΕ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑ,ΟΥΚ ΑΠΡΑΓΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΑΧΡΕΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝ’’
  ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ,ΙΙ 40, ΟΙΔΙΠ
  ( Είμαστε οι μόνοι που θεωρούμε αυτόν που δεν συμμετέχει στα κοινά όχι ήσυχο αλλά ΑΧΡΗΣΤΟ)
  ΜΟΝΟΙ ΓΑΡ ΤΟΝ ΤΕ ΜΗΔΕΝ ΤΩΝ ΔΕ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑ, ΟΥΚ ΑΠΡΑΓΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΑΧΡΕΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝ
  ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΙΙ 40, ΟΙΔΙΠ.
  (ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΧΙ ΗΣΥΧΟ ΑΛΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟ)

  8.2.14
  OXI στον TAP
  Για μια αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας

  Δεν είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια που οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στις στοχεύσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες δεν συμφωνούν. Έτσι και στα Τενάγη Φιλίππων πολίτες και φορείς καλούνται να υπερασπιστούν την ιδιαίτερα εύφορη καλλιεργήσιμη γη, ενάντια στους σχεδιασμούς για τη διέλευση του αγωγού TAP.
  Μια διέλευση που θα επηρεάσει αρνητικά τόσο την υγεία, την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος, όσο και την παραγωγική ικανότητα των επηρεαζόμενων εδαφικών και υδρολογικών πόρων της περιοχής.

  Η ανάπτυξη του τόπου μας πρέπει να βασίζεται στην αειφορία και στο σεβασμό του περιβάλλοντος και να αντιμάχεται τις κυβερνητικές πρακτικές που επιδιώκουν την κερδοσκοπία σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Οι επενδύσεις δεν γίνονται αγνοώντας τις απόψεις των πολιτών, αλλά μαζί με αυτούς, δημοκρατικά, για μια βιώσιμη ανάπτυξη, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

  Γι” αυτό το λόγο, καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την οργανωτική επιτροπή, ενάντια στη διέλευση του αγωγού TAP, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο χώρο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

  Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου
  [email protected]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.