ΚΟΣΜΟΣ

Δεν ήταν συντρίμμια του αεροπλάνου όσα βρέθηκαν

EgyptAir: Κανένα ίχνος της μοιραίας πτήσης

Ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι τα αντικείμενα που πιθανολογούνταν νωρίτερα ότι ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης 804 το οποίο συνετρίβη χθες στη Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αυτό.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ανακαλύψει σωσίβια και αντικείμενα από πλαστικό να επιπλέουν στη Μεσόγειο, αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο με 66 επιβάτες και προσωπικό.

"Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται", είπε ο Αντέλ στο κανάλι.

Τρεις Γάλλοι ερευνητές και ένας τεχνικός εμπειρογνώμονας της εταιρείας Airbus έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου σήμερα το πρωί για να συμμετάσχουν στις έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir που εξαφανίσθηκε χθες, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Η Γαλλία συμμετέχει στην επιτροπή έρευνας που έχει συστήσει η Αίγυπτος, ως η χώρα κατασκευής του αεροσκάφους και προέλευσης των 15 από τους 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο» για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί αύριο με τις οικογένειες των επιβατών και αξιωματούχους «για να τους μεταφέρει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες με απόλυτη διαφάνεια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.