ΚΟΣΜΟΣ

Εν αναμονή ανακοινώσεων

Έκτακτο συνέδριο δρομολογεί το τέλος εποχής Νταβούτογλου

Σε έκτακτο συνέδριο στις 22 Μαΐου, το οποίο αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής Νταβούτογλου, οδηγείται το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας.
davoutoglou

Στο συνέδριο αυτό αναμένεται ότι θα αντικατασταθεί ο σημερινός ηγέτης του, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν θα διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία.

Επίκειται συνέντευξη Τύπου Νταβούτογλου κατά την οποία θα ανακοινώσει σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και συνεπώς αποχωρεί από την πρωθυπουργία, μετά την σύγκρουσή του με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, απώλειες σχεδόν 2% κατέγραφαν σήμερα οι τουρκικές μετοχές, υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων με τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών να αυξάνονται. Οι μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Δεκέμβριο του 2013, με απώλειες άνω του 8% μέχρι στιγμής, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών τουρκικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη των 30 μονάδων βάσης, σχεδόν σε υψηλό μηνός.

Τα πενταετή ασφάλιστρα έναντι κίνδυνου αθέτησης πληρωμών (CDS) ανήλθαν σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων.

Η τουρκική λίρα ενισχυόταν κατά 1,3%, ανακτώντας μόνο μέρος των χθεσινών απωλειών, όταν υποχώρησε κατά 3,8%.

«Ενώ η πολιτική κατάσταση σταθεροποιήθηκε αφού το κόμμα AKP ανέκτησε την πλειοψηφία στις πρόωρες εκλογές του Νοεμβρίου, οι πολιτικές εξελίξεις αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά βασικός κίνδυνος για τη λίρα, η οποία είναι πιθανό να εξακολουθήσει να είναι ευάλωτη τις επόμενες ημέρες», ανέφεραν αναλυτές της Rabobank.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.