ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ

Εκβίαζαν μαθήτριες με όπλο γυμνές τους φωτογραφίες

Την ειδική υπηρεσία εντοπισμού ηλεκτρονικού εγκλήματος ενεργοποίησε η αστυνομία της Βοστόνης, προκειμένου να εντοπίσει το διαχειριστή ενός ηλεκτρονικού χώρου αποθήκευσης δεδομένων, στον ιστότοπο Dropbox, όπου εντοπίστηκαν γυμνές φωτογραφίες τουλάχιστον 50 μαθητριών του Duxbury High School!
duxbury

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο χρήστης ζητούσε από τα νεαρά κορίτσια... διάφορα, με την απειλή ότι αν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματά του, θα στείλει τις φωτογραφίες τους στα αγόρια τους! Οι αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν άμεσα με τους διαχειριστές του ιστότοπου και τους ζήτησαν να μπλοκάρουν τον συγκεκριμένο «αποθηκευτικό χώρο», καθώς και να συμβάλλουν στον εντοπισμό και στην ταυτοποίηση του χρήστη που τον δημιούργησε. Τα κεντρικά της εταιρείας βρίσκονται στο Σαν Φραντσίσκο, όπου υπάρχουν όλα τα αρχεία για τον άνθρωπο που δημιούργησε τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, οι φωτογραφίες ήταν selfie και είχαν υποκλαπεί μέσω ειδικού συστήματος από τα κινητά ή τα τάμπλετς των κοριτσιών, ενώ πολλές από αυτές τις εικόνες, ήταν κατασκευασμένες μέσω ειδικής επεξεργασίας στον υπολογιστή. «Τα κορίτσια αυτά έκαναν ένα λάθος, αλλά παραμένουν μαθήτριες. Έτσι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να τις κρίνει, ή να καταδικάσει το μέλλον τους, στιγματίζοντας την υπόλοιπη ζωή τους για μία απερισκεψία της στιγμής», δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός. «Αυτά τα παιδιά, δεν αντιλαμβάνονται ότι οι φωτογραφίες αυτές θα βρίσκονται στο διαδίκτυο για πάντα και θα είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε θέλει να τις βλάψει», συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας ένα θέμα με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, οι οποίες δεν έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές στον πολύ κόσμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.