ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο φόβος για φουσκωμένα εκκαθαριστικά λειτουργεί προ το παρόν αποτρεπτικά

Ελάχιστοι φορολογούμενοι έχουν υποβάλει τη δήλωση τους

Αρνούνται - όπως δείχνουν τα στοιχεία- οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, θέλοντας προφανώς να ενημερωθούν όσο δυνατόν αργότερα για την λυπητερή της εφορίας.
dntefories

Σε σύνολο 6,2 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που υπολογίζεται να υποβληθούν φέτος έχουν κατατεθεί μόλις 500.000 ή διαφορετικά το 8% αυτών. Στο πλαίσιο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης διαμήνυσε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Όπως σημείωσε «παράταση θα δοθεί μόνο για όποια μέρα υπάρχει πρόβλημα στο Taxis». Ειδικότερα από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί:

- 270.000 δηλώσεις ή διαφορετικά το 54% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί είναι μηδενικές

- 100.000 είναι πιστωτικές, δηλαδή προκύπτει επιστροφή φόρου για τους φορολογούμενους

-130.000 είναι χρεωστικές με τους φορολογούμενους να καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2015.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός απηύθυνε έκκληση στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα την εκκρεμότητα υποβολής της δήλωσής τους υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο. Πάντως ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμη διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016. «Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Φέτος υπολογίζεται ότι θα είναι περισσότεροι οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα και αυτό όχι διότι αυξήθηκαν τα εισοδήματα τους αλλά διότι αυξήθηκε η φορολογίας. Συγκεκριμένα μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσουν:

- Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου εισοδήματος. Σημειώνεται ότι η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75% ενώ για τα εισοδήματα του 2016 (δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2017) στο 100%.

- Οι αγρότες. Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν φέτος με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αυξάνεται από το 55% στο 75%.

- Φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΤΟ 1991 Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ «ΘΑΤΣΕΡ»,
  ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ…
  ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ…
  (ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ…),Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΖΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΘΝΟΣ,ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΟΜΟΝΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΕΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΓΑΠ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ή ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ;ΚΑΝΕΝΑΣ.
  ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ…

 2. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  **Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση σήμερα, αν ακούγατε τη φωνή της λογικής επίκλησης του Γιώργου Παπανδρέου και τη φωνή του εθνικού κινδύνου της πατρίδας μας, αν ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ να επιτύχει το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο προσφύγαμε, ύστερα από αλόγιστη σπατάλη και κακοδιαχείριση της πενταετίας (2004-2009), και το οποίο «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» λόγω ελλείψεως εσόδων! αφού
  αντί βοήθειας και συμπαράστασης, μέχρι και σύλλογο «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», φτιάξετε οι δύο «ουρανοκατέβατοι»…σωτήρες μας, ενισχυόμενοι από όλους τους..Ελληναράδες!

  **ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,
  έλεγαν οι ορδές των φοροφυγάδων του Κολωνακίου, όταν μάθαμε ότι δήλωναν
  500 !!! ευρώ το μήνα εισόδημα, όταν τα μηνιαία έξοδα του γραφείου υπερέβαιναν κατά πολύ τις 2.000 ευρώ.

  **ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ,
  έλεγαν οι ξενοκίνητες ορδές των πολλαπλώς και ειδικώς(γρηγορόσημο) αμειβόμενων ΡΟΖ υπαλλήλων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Αυτών που έβγαιναν σχεδόν στη σύνταξη, χωρίς να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ούτε τη φάτσα τους.

  *Σήμερα, φιλάμε ‘’κατουρημένες’’ ποδιές και κάνουμε συμφωνίες για ‘’πόσους μετανάστες’’ θα κρατήσουμε, ώστε να μας ρίξουν κάποια.. ψίχουλα, να ‘’ψευτοβγάλουμε’’ λίγες ημέρες.

  *Σήμερα, μετά τις αρνητικές επιδόσεις ‘’αντιλήψεως’’ και κριτικής σκέψης, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή ‘’επιτροπεία’’ , αφού ούτε ..συμμετέχει, αλλά και ούτε γνωρίζει τι συμβαίνει ‘’γύρω’’ του, αλλά και τελικά ΔΕΝ ‘’ΨΗΦΙΖΕΙ ‘’ σαν μέλος της ΕΕ ,και δεν αντιλαμβάνεται το ΚΑΚΟ προηγούμενο που δημιουργεί που αγγίζει τα όρια της πλήρους υποταγής στο Μερκελικό σύστημα που διαρκώς και επιμόνως τον ‘’αδειάζει’’ κυριολεκτικά.
  Αφέλεια ? Άγνοια? Ή , επήρεια ψυχοφαρμάκων –καταπραϋντικών?
  Ένα είναι σίγουρο.
  Ο Αλέξης Τσίπρας είναι- αποδεικνύεται ακατάλληλος και επικίνδυνος σαν πρωθυπουργός.
  Τελικά , μήπως έχουν δίκιο σε όσα ισχυρίζονται οι πρώην συνεργάτες του, τους οποίους ‘’αποκεφάλισε’’ σαν άλλος ..Τσαουσέσκου?
  Μήπως η εξουσιομανία τον οδηγεί και στην προδοσία?
  Το σύνταγμα και οι νόμοι, τι ‘’λένε’’ για αυτές τις περιπτώσεις?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.