ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι θα γίνει με το παιδί

Ελεύθεροι οι γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης

Για την Παρασκευή 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας-Ειρήνης λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους.

Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης οι γονείς της μικρής αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο δικαστήριο ο πατέρας δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε ότι δεν εργάζεται για να μεγαλώσει τα παιδιά της.  Οι γονείς κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος.

«Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταυρός. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνος του. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί» τόνισε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, η εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι.

Η εισαγγελέας θα επιτρέψει την επιστροφή του παιδιού στους γονείς μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.