ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αγκάθι» οι νέες ψηφοφορίες στη Βουλή

Επιχείρηση αλλαγής σελίδας από Μαξίμου

Να γυρίσει σελίδα στην πολιτική ατζέντα και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην κοινωνία επιχειρεί ήδη η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να έχει θέσει από χθες τα δύο μεγάλα στοιχήματα για τον ίδιο και για κάθε κυβερνητικό στέλεχος χωριστά: να αποκτήσει η κυβέρνηση διαχειριστική ικανότητα, να δείξει ότι κυβερνά και, μέσω αυτών, να καταφέρει να «αναθερμάνει» την οικονομία, ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφή στην ανάπτυξη.
maximou

Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και η διαχειριστική επάρκεια ενός εκάστου των υπουργών αποτελεί πλέον υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου , τουλάχιστον από τις 24 Μαΐου και μετά, όταν και αναμένεται να κλείσει η συμφωνία. Βεβαίως, η αποτελεσματικότητα στην διαχείριση συνδέεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και με τις σκέψεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τις οποίες ο πρωθυπουργός κρατά στο συρτάρι του και περιμένει τον Ιούνιο για τις όποιες αποφάσεις και εξελίξεις.

 

«Αγκάθι» η ψηφοφορία

Βεβαίως, πριν απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση θα πρέπει να «ξεμπλέξει» με τα προαπαιτούμενα για την συμφωνία. Έτσι, ενόσω στο Μαξίμου παραμένουν σε επιφυλακή για κάθε λέξη ή φράση που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή –μόλις υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο- όλα τα προαπαιτούμενα, σε ένα πολυνομοσχέδιο: αυτό το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει όχι μόνο τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, αλλά και μέτρα «βαριά» για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια», αλλά και το δημοσιονομικό σκέλος των μέτρων, δηλαδή την αύξηση των έμμεσων φόρων.

Σε κάθε περίπτωση ουδείς στη κυβέρνηση πιστεύει πως η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου θα επιφυλάσσει εκπλήξεις για το Μαξίμου. Παράγοντας του πρωθυπουργικού επιτελείου, εξάλλου, επικαλείται το «θετικό σήμα» που έδωσαν οι βουλευτές με την υπερψήφιση του φορολογικού και του Ασφαλιστικού χωρίς απώλειες, εξηγώντας ότι στο Μαξίμου θεωρούν ότι οι βουλευτές θα αντέξουν και αυτό το πολυνομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.