ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή το Πόθεν Έσχες

Επιχείρηση στοχοποίησης του Γιώργου Παπανδρέου καταγγέλλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού

«Όλοι γνωρίζουν από που προέρχονται τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς του Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε τράπεζα των ΗΠΑ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σχετικά με το Πόθεν Έσχες του πρώην πρωθυπουργού.
Greek government announced a second round of austerity measures

«Και όλα, προκαταβολές και πληρωμές, έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις και στο πόθεν έσχες του. Εξάλλου, η ίδια η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, έχει όλα τα σχετικά στοιχεία. Όλα προέρχονται από τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό - ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις κλπ. Δραστηριότητες για τις οποίες έχει χυθεί τόσο μελάνι και έχουν ειπωθεί τα μύρια όσα, από όλους αυτούς που σήμερα παριστάνουν τάχα τους ανήξερους, προκειμένου να στοχοποιήσουν και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

«Άνθρακες για ακόμη μια φορά ο θησαυρός. Το ερώτημα είναι, ως πότε και ως που θα "τραβήξουν" αυτήν την απαράδεκτη από κάθε άποψη στάση, όσοι μετέρχονται αντιλήψεις παρακράτους. Δεν διδάσκονται από το γεγονός ότι, όλες οι κατασκευασμένες ιστορίες έχουν πέσει στο κενό; Υπάρχει όμως, και το κωμικοτραγικό της ιστορίας. Από πότε αποτελεί μείζον θέμα να δηλώνει κάποιος τα εισοδήματά του;», αναφέρεται στην ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Όλα είναι νόμιμα και διαφανή. Μήπως η σκόνη σηκώνεται για να αποκρύβουν τα αδήλωτα κάποιων άλλων; Μήπως αυτά πρέπει να ψάξουν οι αρμόδιοι, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που νομοθέτησε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου;»

12 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Οι σκοτεινές δυνάμεις είχαν πάντα στόχο την Ηθική των Παπανδρέου δεν τους ταίριαζε , δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των, έτσι πάντα τους στοχοποιούσαν για να τους φθείρουν, σήμερα όμως είναι δύσκολο, οι Έλληνες ξύπνησαν και απαλλάχθηκαν από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τα νέα μέσα -τα κοινωνικά δίκτυα πληροφορικής τους δίνουν άλλες δυνατότητες -

 2. KT 10:28 12/05/2016

  Το πόθεν έσχες του Παπανδρέου συγκριτικά με εκείνα των Καραμανλή και Σαμαρά είναι ασύγκριτα φτωχότερο!! Είναι το φτωχότερο πόθεν έσχες πρώην πρωθυπουργού!! και όμως βρήκαν ευκαιρία κάποιοι λαϊκιστές των ΜΜΕ και εκ συστήματος συκοφάντες δημοσιογράφοι να σχολιάσουν το πόθεν έσχες του Παπανδρέου και όχι των άλλων!! πολύ αμερόληπτοι!! Αλήθεια πολύ αντικειμενικοί!!! Και κάτι για ενημέρωση!! οι ομιλίες και τα σεμινάρια στην Αμερική πληρώνονται αδρά!!! Όποιος έχεις τα κότσια ας πράξει το ίδιο για να το διαπιστώσει!!!! Πρέπει οι συκοφάντες και τα αφεντικά τους να έπαθαν μεγάλη ζημιά από τις μεταρρυθμίσεις του Γιώργου. Διαφορετικά δεν μπορεί να ερμηνευθεί τόσο παράλογο και αστήρικτο μένος!! Και για να θυμηθούμε τα λόγια του Κλεμανσό «Αν δεν έχετε κανένα εχθρό σημαίνει ότι δεν κάνατε τίποτε στη ζωή σας». Και συνεχίζω με τα λόγια Γάλου ποιητή «Ο αριθμός των εχθρών μας αυξάνεται σε ευθεία αναλογία με τη σπουδαιότητά μας»

 3. Θ.Τ. 2:05 12/05/2016

  Ολες οι μονταζιέρες σε Μ.Μ.Ε. και κόμματα είναι μηχανές παραγωγής λάσπης .
  Και ποιός δεν έχει δεχτεί λάσπη .
  Ομως ΓΑΠ, ΠΑπακ και λίγοι «κηπουροί» δέχτηκαν/δέχονται την περισσότερη,
  όμως – σύμπτωση ? – ούτε ΔΩΣΑΝ ΛΑΣΠΗ, ούτε ΣΙΩΠΗΣΑΝ .

 4. ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΑΘΛΙΟΙ ….!!!

  Πόσο συμμετείχαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην δημιουργία και ‘’εισαγωγή ‘’ της Λίστας Λαγκαρντ στην Ελλάδα και μάλιστα ΔΥΟ μήνες πρίν ‘’την στείλουν’’ οι ..φίλοι Γάλλοι των μυστικών υπηρεσιών του Σαρκοζί?
  —————————————————————————————————————–
  *ΠΟΙΟΣ(?) έδωσε την, καΜένη μέχρι στιγμής , Λίστα στον Βαξεβάνη?
  ——————————————————————————————————-
  **Η απόφαση της Εισαγγελίας για δίωξη Βαξεβάνη προκάλεσε την αντίδραση και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

  * Η λίστα Λαγκάρντ ‘’έφθασε’’ στα χέρια Βαξεβάνη στις 4 Αυγούστου 2010
  ——————————————————————————————————–
  * Στο υπουργείο όμως ήλθε τέλος Σεπτεμβρίου του 2010, δηλαδή δύο μήνες ΜΕΤΑ!!!!!!!!!!
  —————————————————————————————–
  **Ποιος λοιπόν ‘’έπλεξε’’ το πουλόβερ της πολιτικής αλητείας μέσω ‘’σκοτεινών’’ μυστικών κύκλων για να τορπιλίσει και εμποδίσει την κυβέρνηση Πασοκ να αποκαλύψει τους ΛΗΣΤΕΣ που χρόνια ολόκληρα ‘’ληστεύουν’’ την πατρίδα μας?

  *»Ο Παπακωνσταντίνου που «έχασε» την λίστα και έφυγε ελεύθερος συνοδεία φρουράς από την Βουλή, ο Βαξεβάνης δημοσίευσε ονόματα και διώκεται.. γράφει στο Twitter του ο Πάνος Καμμένος.

  * Τώρα γιατί το 2012, ο καΜένος εντελώς, υπερασπίστηκε! τον Βαξεβάνη, και γιατί ο Βαξεβάνης που είχε ΤΗ
  ———————————————————————————————————————————–
  ΛΙΣΤΑ από τις 10 Αυγούστου του 2010 δεν κλήθηκε στο δικαστήριο, να αποκαλύψει ΠΟΙΟΣ του την έδωσε? Είχε τη λίστα ΔΥΟ μήνες πριν έλθει στην Ελλάδα και δεν τον κάλεσαν να ομολογήσει την καμένη πληροφορία του?

  *Το θέμα »μυρίζει» και η πολιτική »ΑΝΤΙ ΓΑΠ» αλητεία, πανίσχυρη τότε, που στην ΕΥΠ απολυόταν ο Κοραντής τηλεφωνικά, για να μη »κυκλοφορήσουν» οι κασέτες, με τους ΛΗΣΤΕΣ και τους πολιτικούς!

  *Πότε ‘’πλέκεται’’ το ειδύλλιο Καμμένου – Τσίπρα και από πότε ο Αλέξης γίνεται το ‘’γαλλικό’’ αλογάκι του καΜένου εντελώς?
  *Τι »φοβήθηκε» η Δικαιοσύνη και δεν κάλεσε τους ειδήμονες και γνώστες ?

  *ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ
  ========================================
  Απορριπτική ήταν η απόφαση των δικαστών στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο αίτημα της εισαγγελέως για κατάσχεση υπολογιστών -με κωδικό «Σοφία» και του γραφείου υπουργού του υπουργείου Οικονομικών- και στο αίτημά της να κληθεί ο τέως εισαγγελικός λειτουργός και υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παναγιώτης Νικολούδης.

  *Βαξεβάνη στικ δημιουργήθηκε 4.8.2010, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη,
  ———————————————————————————————————–
  Απορρίφθηκε αίτημα για κλήση Νικολούδη και Βαξεβάνη στη δίκη Παπακωνσταντίνου είχαν καταθέσει και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γ. Παπακωνσταντίνου, να κλητευθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό που εκδίδει (σ.σ. ΗΟΤDOC) την «λίστα Λαγκάρντ», αλλά και ο πραγματογνώμονας που έκανε την σχετική πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι που έχει στην κατοχή του ο δημοσιογράφος.

  * Το συγκεκριμένο usb, δημιουργήθηκε 4.8.2010.
  ========================================
  Πως βρέθηκε λοιπόν στα χέρια Βαξεβάνη, ένα έγγραφο των Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών, δύο ολόκληρους μήνες πριν το παραδώσουν στην Ελληνική Υπηρεσία?
  *Από πού ‘’διέρρευσε ‘’ η Λίστα?
  *Από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Γαλλίας?
  *από την Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι(?)
  *Από τους ‘’Potemos’’ του Αλέξη ?
  ’Η, (?) από τις Ελληνικές Υπηρεσίες (Λέγε με ΕΥΠ) των διορισμένων πρακτόρων-υπαλλήλων επί Πάκη?

  Από όλα αυτά καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα,
  ============================================
  ότι μυστικές υπηρεσίες ,
  Γαλλόφωνες πολιτικοί,
  και άλλοι…, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ‘’ΚΛΙΜΑΤΟΣ’’ για την περίφημη λίστα, που μέχρι στιγμής, η χρήση της ΑΠΕΔΩΣΕ ‘’κέρδη’’ μόνο στα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης και ‘’έρριξε’’ την κυβέρνηση Παπανδρέου για να έχουμε σήμερα αυτή την ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!

 5. ΝΑΤΑΝ Η ΖΗΛΕΙΑ ΨΩΡΑ….

  Ελάτε όμως να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό μέσο όρος ζήλειας.
  —————————————————————————————–
  Δεν ζηλεύετε που μόνο κάπου μακριά από την Ελλάδα μπορεί να γίνει μια τέτοια πολιτισμένη συζήτηση; Δεν λυπάστε που στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπορεί να μιλήσει σχεδόν κανένας Έλληνας πολιτικός; Δεν νιώθετε ότι είναι κάπως κατάντια που το πιο κοντινό ελληνικό αντίστοιχο μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι οι εκπομπές επίλεκτου κιτς κοινού του Νίκου Χατζηνικολάου;

  Τέλος, νιώθω την ανάγκη να σημειώσω και κάτι ακόμα. Είτε κανείς συμφωνεί είτε διαφωνεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, οφείλει να του αναγνωρίσει ότι αυτή τη στιγμή -αλλά και διαχρονικά- είναι μάλλον ο μόνος Έλληνας πολιτικός ο οποίος μπορεί να σταθεί σε μια τέτοια εκδήλωση, ο μόνος που μπορεί να είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια εκδήλωση για την Ευρώπη σε ένα φημισμένο πανεπιστήμιο, μπορεί να σταθεί στο πάνελ οποιουδήποτε ξένου καναλιού.

  Ακόμα κι αν κάποιος έχει αποφασίσει ότι ο Παπανδρέου είναι πολιτικά «αντίπαλος» του, ας απαιτήσει τουλάχιστον μια αντίστοιχη ποιότητα από αυτούς που στηρίζει, ας μάθει να διεκδικεί για την Ελλάδα πολιτικούς ηγέτες που να μπορούν να επικοινωνούν ισότιμα κι όχι κομπλεξικά με τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

 6. NMan. 20:33 11/05/2016

  Γιατί δεν αποδεχθήκατε ποτέ τον Γιώργο Παπανδρέου
  ——————————————————————————-
  Ακόμα, μήνες μετά την απομάκρυνση του από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει στην επικαιρότητα με επικριτικά έως χλευαστικά σχόλια σε κάθε δραστηριότητά του.
  *Αποφεύγοντας τον χαρακτηρισμό των επικριτών, αφού κάθε πολιτικό πρόσωπο υπόκειται στη κρίση του κάθε πολίτη, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που δεν αποδέχθηκε ποτέ μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, πάνω στον Γιώργο Παπανδρέου.
  *Μήπως, το ότι τηρώντας την παράδοση των Παπανδρέου δεν λειτούργησε ποτέ ως ο γιός του πατέρα του, αλλά τράβηξε δική του πορεία, διαφωνώντας κάποιες φορές με πολιτικές και στάσεις, αλλά πάντα μέσα στα όρια της κομματικής δημοκρατίας;
  *Μήπως, το ότι δεν συμβιβάστηκε, δεν έκλεισε συμφωνίες με τους μεγάλους εκδότες και καναλάρχες, επιδιώκοντας την αποδέσμευση της μιάς εξουσίας από την άλλη, με αποτέλεσμα να δούμε να τον «χτυπούν» ακόμα και έντυπα από ένα χώρο που δεν θα περίμενε;
  *Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την πίεση των βουλευτών του, τη στιγμή που είχε επιτύχει την αναδιάρθρωση του χρέους και η χώρα έπρεπε να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της για να προχωρήσει στις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις που θα την έβγαζαν από την ύφεση.
  *Η συνέχεια είναι γνωστή, προσπάθησαν να του επιρρίψουν ακόμα και το προπατορικό αμάρτημα, ώστε οι υπόλοιποι να αναβαπτιστούν από το εκλογικό αποτέλεσμα ως παρθενογεννημένοι «αναμορφωτές» ενός σάπιου συστήματος.
  *Εκείνο που δεν υπολόγισαν είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι Κώστας Καραμανλής. Δεν λούφαξε στη γωνιά του. Συνέχισε με την ίδια θέρμη και δύναμη να υπερασπίζεται το έργο και την πολιτική του, εντός και εκτός Ελλάδας. Αποδεχόμενος τα όποια λάθη ή παραλείψεις, αλλά ποιος δεν κάνει λάθη, όταν βρίσκεται μπροστά σε μια τόσο ακραία κατάσταση, παλεύοντας συμφέροντα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό; Και αυτό δεν έχει σχέση με το «ουδείς αναμάρτητος» του ανεκδιήγητου Σαμαρά, γιατί ο Παπανδρέου δεν άλλαξε ποτέ τον κύριο και κεντρικό πολιτικό του στόχο ή τη στρατηγική.
  *Η έντονη κριτική και η χλευαστική διάθεση σε κάθε του κίνηση από μερίδα «δημοσιογράφων» αποδεικνύει την ανάγκη να υποβαθμίσουν τον δυναμισμό ενός πολιτικού που βρίσκεται έξω από τα δικά τους μέτρα και σταθμά.
  Δεν μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτό ότι τόλμησε να πει να την αλήθεια, ότι υπάρχει διαφθορά στην χώρα, ότι μας ξύπνησε από τον πλασματικό παράδεισο που ζούσαμε. Αντίθετα, με ευκολία καλύπτεται η δυσωδία που αναδύεται από τα σκάνδαλα των νεοδημοκρατών βουλευτών, και αναβαθμίζεται η κάθε «δήλωση» που εκφέρει ο Βούδας της πολιτικής μας ζωής, ο Κώστας Καραμανλής, ο οποιος με την κυβέρνηση του είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ή έχουν όλοι επιλεκτική αμνησία και δεν θυμούνται ότι επί θητείας Αλογοσκούφη είχαμε τεθεί υπό επιτήρηση και μετά η «ελληνική οικονομία ήταν θωρακισμένη»;
  Αλλά, η αλήθεια δεν είναι εύπτεπτη και δεν γίνεται αποδεκτή. Όταν όλοι γνωρίζουν ότι με την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς δεν θα χρειάζονταν να ληφθούν μέτρα, λοιδωρούν ακόμα το «λεφτά υπάρχουν».
  Ακόμα και σε ανθρώπινο επίπεδο, δεν έγινε ποτέ κατανοητό πως για να «ξεφύγει» από την πιεστική πραγματικότητα προτιμούσε να κάνει κανό από να τρώει ή ξεσπά σε συνεργάτες, οικογένεια.
  Τελικά, η αλήθεια, η αντικειμενική παρουσίαση των πραγμάτων, η διαφορετικότητα στην πολιτική και στη δυσανεκτική ελληνική κοινωνία είναι αμάρτημα…

 7. Παρασκευή 19/02/2016 – Ο Γ. Παπανδρέου ζητεί 500.000 από τον Φαλτσιανί

  Αποζημίωση 500.000 ευρώ από τον Εβρέ Φαλτσιανί, ζητεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη και η σημερινή κυβέρνηση δια του γενικού γραμματέα της, προστρέχει προς βοήθεια για περαιτέρω αποκαλύψεις στον άνθρωπο που υπέκλεψε την αποκαλούμενη λίστα Lagarde με καταθέτες της HSBC.

  Την ώρα που ομάδα εισαγγελέων, υπό τον Ηλία Ζαγοραίο, ετοιμάζεται να του πάρει δεύτερη κατάθεση στο Παρίσι, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου διεκδικεί με αγωγή του αποζημίωση 500.000 ευρώ από το συγκεκριμένο πρόσωπο, που αποτελεί κομβικό μάρτυρα σε μια σειρά από υποθέσεις φοροδιαφυγής. Η αγωγή του κ. Παπανδρέου επρόκειτο να συζητηθεί πριν από – περίπου- ένα μήνα αλλά αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους για το ασφαλιστικό.

  Ο πρώην πρωθυπουργός ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη τόσο από τον Ιταλό δημοσιογράφο Αντζέλο Μινκούτζι, με τον οποίο συνέγραψε το βιβλίο του «το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» ο Φαλτσιανί. Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου «οι εναγόμενοι αποσκόπησαν να θίξουν την τιμή και την υπόληψή του, για να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις τους. Αποτύπωσαν στο βιβλίο, «σκόπιμα και εν γνώσει τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι αφορούσαν στο πρόσωπό μου και την οικογένειά μου».

  Η ουσία των ισχυρισμών των εναγομένων ήταν «ότι ο Σαρκοζί εκβίασε τον Γ. Παπανδρέου να φέρει την τρόικα στην Ελλάδα, γιατί η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε 500 εκατομμύρια στο εξωτερικό». Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει όλα αυτά σκόπιμα ψεύδη και παρέχει μάλιστα ως αποδεικτικό στοιχείο έγγραφο του τότε ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στο οποίο αναφέρεται πως δεν υπάρχει το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ή άλλου συγγενικού προσώπου του στη λίστα Lagarde.

 8. Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ !…
  =====================================================
  Το διάβασα και σκέφτηκα ότι αυτή η κίνηση του Παπανδρέου ήταν μια χειρονομία συνέπειας !!!! Γιατί ο Γιώργος έχει αυτό που λείπει από τους περισσότερους : αρχές, εντιμότητα και συνέπεια! Την παρακράτηση κάθε μήνα από τη βουλευτική του αποζημίωση του ποσού που αντιστοιχεί στις ημέρες απουσίας του στο εξωτερικό έχει ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

  Όπως αναφέρουν και «Τα Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποστείλει αυτή την επιστολή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο προκειμένου να σταματήσει η εις βάρος του έντονη κριτική από πολλές πλευρές για τις συχνές απουσίες του από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, είτε λόγω των υποχρεώσεών του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είτε για τις διαλέξεις που δίνει στο Χάρβαρντ αλλά και σε άλλα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

  ΜΗΠΩΣ όλοι αυτοί οι τιμητές του βίου και της πολιτείας του Παπανδρέου έχουν κάτι να πουν ;;; Μάλλον δεν έχουν κάτι να πουν, αφού είναι τομάρια του χειρίστου είδους (όπως έλεγε κι ο πατέρας μου). Τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει τον Παπανδρέου στο μικροσκόπιο και δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί.

 9. Δικαιώθηκε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε δικαστική διαμάχη με τη «Δημοκρατία»
  ==================================================
  Την Μαργαρίτα Παπανδρέου δικαίωσε το δικαστήριο στην διαμάχη της με την εφημερίδα «Δημοκρατία», μετά από δημοσιεύματα της τελευταίας που την παρουσίαζαν στη λίστα Λαγκάρντ ως κάτοχο λογαριασμού αστρονομικού ποσού.
  Η σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καταδικάζει την εφημερίδα σε χρηματική αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για τον λόγο ότι παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή της.
  «Ο ισχυρισμός Μέσων Ενημέρωσης και κάποιων πολιτικών παραγόντων περί της ύπαρξης λογαριασμού της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, αποδείχθηκε όχι απλώς ψευδής, αλλά και σκόπιμα αναπαραγόμενος από συγκεκριμένα ΜΜΕ και μάλιστα, εν γνώσει τους ότι το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου δεν υπήρχε στην περιβόητη λίστα, αφού αυτή είχε ήδη ανοίξει και ήταν γνωστά όλα τα ονόματα όταν αναπαρήγαγαν τη δήθεν είδηση – αθλιότητα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
  «Θα ζητήσουν συγνώμη; Θα αποκαταστήσουν την αλήθεια και στο δημόσιο διάλογο; Θα σταματήσουν επιτέλους την επιχείρηση παραγωγής λάσπης και αθλιοτήτων εναντίον των Παπανδρέου;», αναρωτιούνται οι συντάκτες της ανακοίνωσης, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού βάλλεται από δημοσιεύματα που στηρίζονται σε μύθους.

 10. Ένα μικρό δείγμα για τους εκτοξευτές λάσπης, που δεν θέλουν να παραδεχτούν πως το έχασαν το παιχνίδι:

  15|10|2013 «ΟΥΡΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

  Ούτε ροκ σταρ να ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βλέπει τις αίθουσες στις οποίες ρητορεύει στις ΗΠΑ να είναι κατάμεστες από κόσμο ο οποίος σπεύδει να τον ακούσει, και πληρώνει μάλιστα μέχρι και 500 δολάρια!

  Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο στα ΝΕΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε μπροστά σε μεγάλο κοινό στο πανεπιστήμιο του Widener στο Τσέστερ της Πενσυλβάνιας, στο Kimmel Center. Εκεί μίλησε για μία ώρα για την κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα, αλλά και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα την αναγγελία της εκδήλωσης κοσμούσε ένα μεγαλοπρεπές «sold out» στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Παράλληλα όπως λέει ο Γιώργος Παπαχρήστος, στην ίδια σελίδα καταγράφεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους διανοητές του πλανήτη. Τέλος ο αρθρογράφος αναρωτιέται εάν υπάρχει πιο… ακριβοπληρωμένος ροκ σταρ από τον Γιώργο Παπανδρέου.

 11. ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

  Στις 4 Δεκεμβρίου του 2012 έγραψαν σε αυτό το μπλογκ:

  1.30 Σεπτεμβρίου «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»: πηγές του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι στην λίστα Λαγκαρντ συμπεριλαμβάνεται οικογένεια ισχυρού πολιτικού.

  1. 30 Σεπτεμβρίου οlympia.gr: Μεγάλη πολιτική οικογένεια στη λίστα Λαγκάρντ, που έκρυψε ο Παπακωνσταντίνου. Περιλαμβάνονται νεαροί και υπέργηροι της οικογένειας.

  2 Οκτωβρίου: Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος αναφέρει ότι σε σύσκεψη άκουσε από δύο Διευθυντές του ΣΔΟΕ ότι η Μ.Π. της λίστας με τα 500 εκ.δολάρια είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

  3 Οκτωβρίου καταθέτει ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος και κατονομάζει τους Διευθυντές του ΣΔΟΕ Λέκκα και Καραμάνο ότι ανέφεραν ότι η Μ.Π. της λίστας με τα 500 εκ.δολάρια είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου

  3 Οκτωβρίου την ίδια μέρα!!!
  οlympia.gr: «Μα τι στην ευχή την Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει μέσα η λίστα Φαλτσιανί και κάνουν έτσι στο ΠΑΣΟΚ;»

  2 Δεκεμβρίου πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και «ΒΗΜΑ»

  ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ – ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – Olympia.gr – ΒΗΜΑ με αλληλοενημέρωση σε συχνότητα ημέρας!

  Έχουμε λοιπόν και λέμε:

  1. Νίκος Παπανδρέου: Λίστα Λαγκαρτν, Business

  2. Ανδρέας Παπανδρέου: CDS κέρδη εκατομμυρίων από πτώχευση και κούρεμα χρέους

  3.Μαργαρίτα Παπανδρέου: Λίστα Λαγκάρντ-πολυεκατομμυριούχος

  4. Γιώργος Παπανδρέου: Προδότης, Μασώνος, Αμερικάνος που παρέδωσε την Εθνική Ανεξαρτησία βάσει σχεδίου στο ΔΝΤ, αρνήθηκε δις Ρωσίας και Κίνας.

  5.Ανδρέας Γ. Παπανδρέου: Κλέφτης με κουτιά πάμπερς, Ειδικό Δικαστήριο

  ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ;
  ====================

  ΣΗΜΕΡΑ: Ο κ. Στασινόπουλος έστειλε έγγραφο για χρήση στη δικαιοσύνη που λέει ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν έχει καμιά σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ …Μάλιστα στο έγγραφό του καταλήγει τονίζοντας ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση «με τις ασύστατες συκοφαντικές διαδόσεις εις βάρος σας, τις οποίες επικρίνω και εγώ από τη θέση μου». (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=650405). Καταλάβατε τώρα γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.