ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Προσαγωγές

Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία στα Εξάρχεια

Επεισόδια γίνονται αυτή την ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, ενώ άγνωστοι πετούν παράλληλα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Άνδρες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, για να τους απωθήσουν. Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις έξω από τη Βουλή, οι οποίες ξεκίνησαν από κουκουλοφόρους. Διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και μάρμαρα σε αστυνομικές δυνάμεις.

«Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ. Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ», αναφέρει η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.
Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.