ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκαλείται το συντονιστικό του κόμματος

Επίθεση ΝΔ σε κυβέρνηση για φόρους και απόφαση για Ταμείο και κόκκινα δάνεια

Τσουνάμι φόρων καταγγέλλει, δικαίως, η ΝΔ. Συσκέψεις για να αποφασιστεί η στάση του κόμματος.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το τσουνάμι νέων φόρων που φέρνει στη Βουλή με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα ετοιμάζεται να εξαπολύσει η Νέα Δημοκρατία, επιμένοντας ότι τα μέτρα που έρχονται, ως έμμεσοι φόροι, πλήττουν εξίσου τα μη προνομιούχα στρώματα, τα οποία ισχυρίζεται ότι προστατεύει η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, συγκαλούνται και τα όργανα του κόμματος προκειμένου να καθοριστεί η στάση της Ν.Δ. στην ψηφοφορία της Κυριακής.

Το συντονιστικό του κόμματος (Πρόεδρος, αντιπρόεδροι, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, γραμματείς κοιν. Ομάδας και Πολ. Επιτροπής, συντονιστές, εκπρόσωπος τύπου) συγκλήθηκε εκτάκτως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις 11 το πρωί προκειμένου να εξεταστούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ήδη, πάντως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., από νωρίς σήμερα, θα έχει και κατ' ιδίαν επαφές με τα
κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθώς η στάση του κόμματος απέναντι στα δύο κεφάλαια που θεωρούνται ως «μεταρρυθμιστικά», δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια χωρά πολλή συζήτηση.

Διότι ναι μεν η Ν.Δ., ως θέση αρχής, υπεραμύνεται των ιδιωτικοποιήσεων και αναγνωρίζει την ανάγκη ρύθμισης των κόκκινων δανείων, πλην όμως από εκεί και πέρα οι ενστάσεις παραμένουν.

Ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας του νέου Ταμείου και το που θα κατευθύνονται τα όποια έσοδα προβληματίζει, το ίδιο και η επιλογή μαζί με τα κόκκινα να παραχωρούνται και εξυπηρετούμενα δάνεια στις νέες εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαχείρισή τους.

Η απόφαση δεν θα είναι εύκολη καθώς η Ν.Δ. θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ την ανάγκης να εκθέσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της υποχρέωσής της να καταδείξει ότι παραμένει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία και στη λογική των μεταρρυθμίσεων, ακόμη κι αν αυτές συνεπάγονται και επώδυνες προσαρμογές. Επιβαρυντικός παράγοντας για την όποια θετική διάθεση της Συγγρού είναι και η στάση του Μαξίμου που, κάθε άλλο παρά, ανοικτό είναι σε προσεγγίσεις. Το αντίθετο, μάλιστα! Όπως έδειξε τα τελευταία 24ώρα είναι αποφασισμένο να εντείνει την πολεμική του προς τη
Ν.Δ, ακόμη κι αν η τελευταία υπερψηφίσει διατάξεις του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.