ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφορμή οι νέοι φόροι και ο… χρησμός Παυλόπουλου

Επίθεση στην κυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Την περίφημη φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου «φόροι, φόροι, φόροι», επιστρατεύουν στο ΠΑΣΟΚ για να περιγράψουν την ‘αγαπημένη συνταγή’ της κυβέρνησης, στην οποία και επιμένει όπως λένε, στον απόηχο των στοιχείων που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την χώρα μας.
geo

Απαριθμούν εξάλλου τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μείωση αφορολόγητου, αύξηση ΦΠΑ, φόρους στα οχήματα και τα καύσιμα, στα οινοπνευματώδη και τα τσιγάρα και θυμίζουν πως όλοι τους είναι φόροι που επιβαρύνουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

«Μετά από αυτά, μετά από το νέο πακέτο μέτρων των 5,4 δις ευρώ (αθροιστικά 12,5 δις την 2ετία), γίνεται κατανοητό ότι οι ενέσεις «αισιοδοξίας» της Κυβέρνησης στους βουλευτές της εν όψει της ψήφισης των μέτρων δεν έχουν αντίκρισμα αλήθειας», λένε, βάζοντας στο στόχαστρο την κυβέρνηση και για την επίθεσή της στο ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουν, επιπροσθέτως, ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στην ώρα της, χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις που μεγαλώνουν –όπως λένε- τον λογαριασμό, και όχι όπως το επιχειρεί η κυβέρνηση «στα τυφλά και όπου κάτσει». Από την κριτική τους, δε λείπει και η στάση που κράτησε το Μέγαρο Μαξίμου στην ‘περίεργη’, όπως την ονομάζουν, αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για το νόμισμα. Κάνουν λόγο για αφωνία της κυβέρνησης και αναρωτιούνται …πού το πάνε οι κυβερνώντες.

Το νόημα που αποκτά στη συγκυρία που έγινε η εν λόγω δήλωση, καυτηρίασε από την πλευρά του το Ποτάμι. «Μολονότι δεν θα διαφωνήσει κάποιος με την ουσία της φράσης του Προέδρου της Δημοκρατίας “η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο” οι αναφορές περί νομίσματος στο μέσον μιας ατελέσφορης διαπραγμάτευσης δίνουν λαβή για δεύτερες σκέψεις», σχολίασαν στη Σεβαστουπόλεως, πολλώ δε μάλλον που με ευθύνη της κυβέρνησης, όπως λένε, έχουν επανέλθει στο προσκήνιο αρνητικά σενάρια για την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Όσο για τους φόρους, στο Ποτάμι θυμίζουν με νόημα ότι πάνω από το 50% των συνολικών μεικτών εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών θα πηγαίνει πλέον στο κράτος με τη μορφή φόρων και εισφορών. Έτσι περιγράφουν το αποτέλεσμα της ψήφισης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οκτώ διαφορετικών ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν αυξήσεις εισφορών και θα ισχύουν κατά περίπτωση από την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και την 1η Ιανουαρίου του 2017 συμπληρωματικά με τη φορολόγηση.

«Οι πολίτες ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα ότι το Πάσχα θα ερχόταν η ανάσταση της οικονομίας και του συνεταίρου του κ. Καμμένου ότι την Πρωτομαγιά η χώρα θα έβγαινε από τα Μνημόνια, τώρα όμως διαπιστώνουν ότι πρέπει να πάρουν τοις μετρητοίς την διαχρονική ατάκα του αρμόδιου υπουργού κ. Αλεξιάδη ότι στα φορολογικά “τελείωσαν τα άσχημα κι έρχονται τα χειρότερα”», λένε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.