ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό - Φορολογικό δοκιμάζουν τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Έρχεται η «ώρα της κρίσης» για την κυβέρνηση

Ένα σαββατοκύριακο… της φωτιάς και μία ακόμη χειρότερη εβδομάδα περιμένει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η ψήφιση Ασφαλιστικού - Φορολογικού θα δοκιμάσει την συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αμέσως μετά, όταν επανεκκινήσει η διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών, θα φανεί αν τα όσα κάνει η κυβέρνηση θεωρούνται… αρκετά από τους δανειστές.
tsiprasvouli

Η κυβέρνηση άλλαξε τον σχεδιασμό της μετά την συνεδρίαση του Euroworking Group την περασμένη Τετάρτη, αλλά και αφού το Μέγαρο Μαξίμου είχε δεχθεί άνωθεν συμβουλές και παραινέσεις από συμμάχους της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έπρεπε τη Δευτέρα να προσέλθει στην συνεδρίαση του Eurogroup με ψηφισμένα νομοσχέδια.

Κίνηση επιτάχυνσης

Συν τοις άλλοις, αυτή η κίνηση «βόλευε» και την Αθήνα, αφού η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι βασική συμφωνία επί των «τακτικών» μέτρων έχει επιτευχθεί. «Για εμάς συμφωνία υπάρχει και ήδη την τηρούμε», υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, με το Μαξίμου να επιχειρεί, με την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων εντός του σαββατοκύριακου, να δώσει «ώθηση» στην διαπραγμάτευση και στην επίτευξη συμφωνίας επί της πρώτης αξιολόγησης.

Συν τοις άλλοις, η κυβέρνηση με την κίνησή της να ψηφίσει τα δυο νομοσχέδια, αντικρούει και τα επιχειρήματα όλων όσοι κατηγόρησαν το Μαξίμου για «μονομερείς ενέργειες». «Εμείς τηρούμε τη συμφωνία, ουδέποτε σταμάτησε η επικοινωνία με τους θεσμούς», υποστηρίζουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Αθήνα είχε ενημερώσει… όσους έπρεπε πριν τα νομοσχέδια κατατεθούν στη Βουλή και ψηφιστούν.

Δοκιμασία, αλλά και «φυγή προς τα εμπρός»

Τούτων δοθέντων, στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν ένα «κολασμένο» σαββατοκύριακο, αφού η δέσμη μέτρων που ψηφίζονται στη Βουλή είναι επώδυνη και βαριά και ουδείς μπορεί, ως την τελευταία στιγμή, να προδικάσει ότι δε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Βεβαίως, η κυρίαρχη εκτίμηση που επικρατεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος –αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων- θα σταθεί στο… ύψος των περιστάσεων. Μάλιστα, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, αλλά και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστας Ζαχαριάδης δεν έχουν εντοπίσει κάποιον βουλευτή που να βρίσκεται «υπ’ ατμόν». Υπό την έννοια αυτή, στο Μαξίμου ελπίζουν ότι η ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή αργά το βράδυ της Κυριακής, εν μέσω απεργιακού κλοιού που έχει ήδη ξεκινήσει, όχι μόνο δε δείξει ρωγμές στην συνοχή της κυβέρνησης, αλλά θα αποτελέσει και μία κίνηση «φυγής προς τα εμπρός». «Όσοι διακινούν πολιτικά σενάρια περί οικουμενικών και άλλων πολιτικών εξελίξεων, θα διαψευστούν. Θα αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν αφήνουν χώρο στις αξιώσεις και τις επιθυμίες της διαπλοκής», λένε κυβερνητικές πηγές, ποντάροντας ότι η μεθαυριανή ψηφοφορία μπορεί να… βγει σε καλό για την κυβέρνηση.

«Μασάζ» Τσίπρα σε βουλευτές

Βεβαίως, στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως η ψηφοφορία της Κυριακής είναι μόνο η… αρχή του μαρτυρίου, αφού ουδείς ξέρει πόσα μέτρα ακόμη θα ζητήσουν οι δανειστές, αλλά και πόσο θα επιμείνει το ΔΝΤ, με τη συνδρομή του Βερολίνου, στις αξιώσεις του για ονομαστικοποίηση και ψήφιση συγκεκριμένων μέτρων-κάβα από τη Βουλή για το… 2018. Όπως και να έχει, όλα αυτά μπορούν να περιμένουν, αφού τώρα η κυβέρνηση επικεντρώνει την προσοχή της στις ψηφοφορίες της Κυριακής και όχι στο Eurogroup της Δευτέρας. Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός συγκαλεί σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει την αρραγή στάση της Κ.Ο. στην ψηφοφορία, αλλά και την θετική στάση όλων των βουλευτών. Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, θα διαβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τους βουλευτές του πως το πρόγραμμα της
κυβέρνησης «βγαίνει» και πως, παρά τις δυσκολίες, η Αθήνα καταγράφει και επιτυχίες –όπως το γεγονός ότι η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους έχει επισήμως ενταχθεί στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας.

Παράλληλα, θα παραθέσει στοιχεία για να τεκμηριώσει ότι δεν παραβιάστηκαν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης –ειδικά σε ό,τι αφορά τη μη μείωση των κύριων συντάξεων- και θα υπενθυμίσει στους βουλευτές του πως με το νέο Ασφαλιστικό, δεν θίγεται το 90% των συντάξεων, ενώ προστατεύονται οι αδύναμοι. Παράλληλα, θα προχωρήσει και σε… τονωτική ένεση προς τους βουλευτές του, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, αλλά και πως το αφήγημα της κυβέρνησης θα αποδώσει καρπούς, με την χώρα και την οικονομία να γυρίζουν σελίδα το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ »ΠΑΙΡΝΕΙ» ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ?

  ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ»
  =========================================
  Μετά το «ηλίθιος» του Σόιμπλε η Die Welt χαρακτήρισε τον Τσίπρα «περίγελο» του Νταβός
  Τι γράφει η γερμανική εφημερίδα για την εμφάνιση του Έλληνα Πρωθυπουργού – Πρώτη ανάρτηση:
  Μετά το «ηλίθιος» του Σόιμπλε η Die Welt χαρακτήρισε τον Τσίπρα «περίγελο» του Νταβός
  Δεν έφτανε το “stupid” του Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα έρχεται και η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία σε άρθρο της, χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό «περίγελο του Νταβός».
  *Βέβαια, είχαν προηγηθεί τα δημοσιογραφικά και πανεπιστημιακά επιτελεία των ΗΠΑ, που είχαν εκφράσει δημοσίως και παγκοσμίως τόσο την ακαταλληλότητα και αγραμματοσύνη του ‘’Αλέξη’’, όσο και τον μέγιστο κίνδυνο καταστροφής και χρεοκοπίας της Ελλάδας από την αδεξιότητα, την άγνοια και επιπολαιότητα των χειρισμών του στα διάφορα φόρουμ, που ‘’αναγκαστικά και άφρονα’’ συμμετέχει ως ο ’’περίγελος’’ του Νταβός.
  *Η γερμανική εφημερίδα ασκεί σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την εμφάνισή του σε πάνελ του οικονομικού φόρουμ και αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ενός «ξεροκέφαλου» ηγέτη που δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

  *Το άρθρο τιτλοφορείται «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος του Νταβός», και στον υπότιτλό του σχολιάζεται με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο η «μονομαχία» του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

  *«Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με την ελλιπή κατανόηση των οικονομικών όρων και την κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος, όμως, πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια» γράφει ο υπότιτλος του δημοσιεύματος.
  Την ίδια ώρα, το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας παίζει «δευτερεύοντα ρόλο» και πως είναι ένας «ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση».

  *Τονίζεται δε, ότι αυτή την περίοδο, η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Μάλιστα, σχολιάζει δηκτικά την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο θέμα του προσφυγικού, μεταφράζοντας αυθαίρετα το σχόλιο του πρωθυπουργού σε «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».

  *Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι στην Ελλάδα ‘’έφεραν’’ μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που να μπορούν να τους ελέγξουν, προκειμένου να εφαρμόσουν τα άνομα σχέδιά τους για την Ελλάδα και το Αιγαίο.
  *Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, η έλλειψη γνώσης, πυγμής και θέλησης εκ μέρους της Ελλάδας, έχει ‘’εκτροχιάσει’’ τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς της Τουρκίας.
  *Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό το γεγονός ότι σήμερα οι Τούρκοι αλωνίζουν και δημιουργούν ‘’ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ’’ και διεκδικούν περιοχές και βραχονησίδες , που κάποτε δεν τολμούσαν ούτε και να σκεφτούν.
  *Πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες, ότι αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και στην γύρω περιοχή, είναι τα αποτελέσματα της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ των ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’ φύσει και θέσει συγκυβερνητών, η, και της συμπεφωνημένης ,(αδύνατη με κανονικές συνθήκες) εκλογής τους ?
  *Όλοι μας βρίζουν και ΟΛΟΙ!! γελάνε εις βάρος μας, βλέποντας ένα λαό, χωρίς κυβέρνηση, χωρίς θέληση να δέχεται όλους αυτούς τους βρώμικους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και να παραδίδει ιερά και όσια, ξεπουλώντας κάθε εύρωστη δημόσια οικονομική μονάδα, αντί πινακίου φακής, στους ντόπιους και διεθνείς νταβατζήδες.
  Δεν υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ σήμερα στην Ελλάδα ?

 2. ΝΜan. 13:36 06/05/2016

  ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ καΜένο εντελώς
  με αυτή την συμπεριφορά?
  =========================================
  Αγωνιούμε και ψάχνουμε να βρούμε αιτίες που διαρκώς οι δανειστές αναβάλλουν και διαρκώς αποδεικνύουν την ΕΛΛΕΙΨΗ εμπιστοσύνης ΟΛΩΝ !!! των δανειστών στο πρόσωπο του Αλέξη καΜένου εντελώς.
  *Ποιος ξένος μπορεί να δεσμευτεί στο λαό του, ότι ο Τσίπρας είναι πρόσωπο αξιόπιστο, και οικονομικά κατηρτισμένο, ώστε να κάνει ΣΩΣΤΗ ! διαχείριση των χρημάτων των λαών που μας δανείζουν?
  *Βρίσαμε χυδαία , προσβάλαμε βάναυσα και προκαλέσαμε τους ΠΑΝΤΕΣ, αρχής γενομένης με το ‘’αχόρταγο’’ κατασκεύασμα της πολιτικής ηλιθιότητας που έγινε και υπουργό. Ποιον δεν έβρισε και ποιον δεν προκάλεσε τόσο ο ακροδεξιός συνέταιρος όσο και ο ίδιος ο Τσίπρας, με την αγραμματοσύνη του και τους κοκκινολαίμηδες συμβούλους του?
  *Δυστυχώς, οι ‘’αριστεροί’’ προβοκάτορες της δημοκρατίας και της νομιμότητας, φαίνεται, πως βρίσκονται σε ‘’διατεταγμένη’’ υπηρεσία καταστροφής της Ελλάδας, κατάληψης της εξουσίας, κατάργηση της δημοκρατίας, Η, ??? υπό την επήρεια επικίνδυνων παραισθησιογόνων ουσιών?
  *Ποιες υπογεγραμμένες συμφωνίες τήρησε και εφάρμοσε ο χουντο αναστημένος ‘’εκλεκτός’’ των ..εκλεκτών της Χούντας?
  *Τι ακριβώς έχει ως ‘’ΑΤΟΥ’’ ο κ Τσίπρας, για να απαιτήσει και μείωση χρέους ?
  *Ποιες διαρθρωτικές αλλαγές έχει εφαρμόσει και ποιους νόμους ενεργοποιήσει ώστε να αντιληφθούν και οι εταίροι μας-δανειστές, όταν δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες των λαών που θα πληρώσουν ‘’ την ασυλία Τσίπρα ‘’ στον Καραμανλή?
  *Πόσες ..μυριάδες κομματικοί κολαούζοι ‘’κατέχουν’’ δημόσιες θέσεις λόγω μαυρογυαλούρικης συμπεριφοράς των πεινασμένων για εξουσία μπολσεβίκων.
  *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν την του υπεσχέθη, κι όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς.
  **Ποιος ΤΡΕΛΟΣ πολιτικός ηγέτης των μελών της ΕΕ, θα τολμήσει να προτείνει στο λαό του, να υποστεί νέες θυσίες, για να ‘’ακούνε’’ τις ΒΡΙΣΙΕΣ του Καμμένου και την βρόμικη προπαγάνδα, εκβιασμούς, ψευτοαντριλίκια και σπατάλη ασυγκράτητη , ανώφελη και μικροκομματική συμπεριφορά , από τους Τσιπρογιάννηδες , με τα χρήματα που θα στερηθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους?
  *Τι ακριβώς προτείνει ή, έκανε υπέρ της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων, εκτός του: ΝΑ ‘’ΧΑΡΙΣΕΙ’’ τον ‘’Αστέρα’’ ,να ‘’δωροθετήσει’’ τα ελληνικά αεροδρόμια, να καταστήσει τους τούρκους πιο ασύδοτους και πιο επικίνδυνους και να διορίσει όλα τα κομματικά του απολειφάδια, ως ‘’αναγκαία’’ στοιχεία προόδου προς την χρεοκοπία?
  *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
  *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απετέλεσαν οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές , τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, η διαύγεια, η φοροδοτική ισότητα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο οικονομικός εισαγγελέας, οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.
  Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
  *Η μείωση του χρέους. εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
  *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
  * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.
  *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…

 3. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ..ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ..ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

  Υπάρχει έστω και ένας(1) ψηφοφόρος του Συριζα που θα συμφωνούσε με όσα κάνει σήμερα η κυβέρνηση σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές?
  Δηλαδή αποδεχόμαστε το ξεπούλημα και την προδοσία?

  Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  ———————————————————————————————————————————–
  *Τι να γράψεις, τι να θυμηθείς και τι να πρωτοδιαλέξεις από το πλήθος των υποσχέσεων, των συκοφαντιών και των εγκλημάτων της αντιπολίτευσης Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα,

  *Πρόδωσαν, αποστάτησαν ‘’έχυσαν’’ αίμα και πότισαν το λαό με δάκρυ, οργή και παραμύθια οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα όπως και οι Σαμαράδες του χθές.

  *Αδίστακτοι, σκλάβοι της εξουσίας και της ιδιοτέλειας, ’’έδωσαν’’ τα πάντα στους κατακτητές και πρόδωσαν πατρίδα, ιερά και όσια, σαν άλλοι συνεργάτες ξένων βαρβάρων εχθρών τούτου του λαού και του τόπου.

  *Στο τέλος, και αφού ΄΄εβαψαν’’ τα χέρια τους στο αίμα των 5.000 που αυτοκτόνησαν, αφού συκοφάντησαν και κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει και ότι προσπαθούσε να διορθώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, σήμερα δειλοί και ‘’διάσημοι’’ πολιτικοί απατεώνες, ‘’περνούν’’ από τη βουλή ΝΥΧΤΑ τα νομοσχέδια που αποδεικνύουν πόσο προδότες , εγκληματίες και αδίστακτοι πράκτορες, έχουν γίνει μέχρι να ‘’εξοφλήσουν’’ τα γραμμάτια της προδοσίας και του αίματος.

  *Ο Λαός, σήμερα, μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει για τη λύση και τον πολιτικό που μπορεί να δικαιώσει
  ———————————————————————————-
  τις ελπίδες του.
  Το έλλειμμα »Καραμανλή» και το ΕΘΝΙΚΟ έλλειμμα Σαμαρά και Τσίπρα
  =================================================
  Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
  ==================================================

  (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
  ————————————————————————————
  ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…
  *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
  *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

 4. ΠΕΡΙ γενναιότητας και φιλοτίμου …

  [[ Tσίπρας 24-5-11: «Δεν έχει τη γενναιότητα ο Παπανδρέου, να παραδεχθεί την αποτυχία, επιμένει σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική, ψάχνει για συνένοχους και όχι για συναίνεση. Δεν μπορούμε να τη δώσουμε
  *Αν αυτό που μας ζητάνε είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, τότε αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Έλληνες κι όχι ο κ. Παπανδρέου»]]

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο….καΜένος εντελώς.

  *Παραθέτουμε ένα απόσπασμα δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όταν ζητούσε συναίνεση και συμπαράταξη από όλη την αντιπολίτευση στις 24 Μαϊου του 2011, για να του υπενθυμίσουμε, ότι έφτασε η ώρα να κάνει πράξη, όλα όσα κατηγορούσε τον Γιώργο Παπανδρέου και ΣΗΜΕΡΑ ο ίδιος, χωρίς ντροπή και ΦΙΛΟΤΙΜΟ εφαρμόζει, σε ΠΛΗΡΗ αντίθεση των όσων είχε υποσχεθεί, μέχρις ότου ΛΗΣΤΕΨΕΙ τους ψηφοφόρους και ΑΡΠΑΞΕΙ την εξουσία.

  *Κύριε Τσίπρα μιλούσατε περί ..γενναιότητας, έτσι όπως την αντιλαμβάνεστε σήμερα?

  * Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Τσίπρα, μετά το πέρας της συνάντησης:

  «Δεν ήρθα για να συζητήσω με τον κ. Παπανδρέου τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας. Ήρθα για να του πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού.

  Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις επιλογές του ενάμισι χρόνο τώρα έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή.

  Δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία, επιμένει σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική, ψάχνει για συνένοχους και όχι για συναίνεση. Δεν μπορούμε να τη δώσουμε.

  Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει . Αυτός ο λαός χρειάζεται να ζει με αξιοπρέπεια. Και πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της νεολαίας και στην Ισπανία και αλλού και θα διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

  Αν αυτό που μας ζητάνε είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, τότε αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Έλληνες κι όχι ο κ. Παπανδρέου»

  ΣΧΟΛΙΟ: Τι άλλο περιμένει ο κ.Τσίπρας για να παραιτηθεί?
  =========================================
  *Πόση αυτογελοιοποίηση ΑΝΤΕΧΕΙ?
  *Δεν αντιλαμβάνεται ότι τώρα που ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, τόσο εντός όσο και εκτός, αντελήφθη το μέγεθος της ανικανότητάς του και τον κίνδυνο που προκαλεί σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, γιατί δεν αποχωρεί μια για πάντα από την πολιτική και την Ελλάδα, ώστε να περισώσουμε οτιδήποτε μπορέσουμε?
  *Δεν αντιλαμβάνεται ότι η συμπεριφορά του και η παρουσία του αποτελεί »εξαγνισμό» της Καραμανλικής κλίκας και της δυστυχίας.?
  “ Η, μήπως γι αυτό τον επέλεξαν…????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.