ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κόστος για την ελληνική οικογένεια και τη φενάκη της ελάφρυνσης του χρέους θα αναδείξει ο Μητσοτάκης

Έτοιμη για σκληρή κόντρα στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία

Μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση στη Βουλή επιλέγει η Νέα Δημοκρατία καθώς το Σάββατο εισέρχεται προς ψήφιση το ασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης Τσίπρα.
mitsotakisvouli

Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, η Ν.Δ. παραμένει αμετακίνητη στην αρνητική της θέση έναντι των κυβερνητικών σχεδίων ενώ θα αντεπιτεθεί στην επιχειρηματολογία που διατυπώνει το Μαξίμου περί ευνοϊκών μέτρων!

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης που θα αναλάβει και το κύριο βάρος της επίθεσης προς την κυβέρνηση αναμένεται να αναδείξει δύο παραμέτρους:

- πρώτον, το κόστος που έχει προκαλέσει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς η τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα. Η Συγγρού αθροίζει τα 3,6 δισ. του περασμένου καλοκαιριού, τα 5,4 δισεκατομμύρια του νέου πακέτου αλλά και την απαίτηση των δανειστών για προληπτικά μέτρα άνω των 3 δισεκατομμυρίων, αθροίζοντας ένα κοστούμι που προσεγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποδίδει απολύτως στους καταστροφικούς χειρισμούς Τσίπρα. Από εκεί και πέρα, ο Πρόεδρος του κόμματος θα αναδείξει και την ψευδή επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για δήθεν προστασία των ασθενέστερων, αναδεικνύοντας τις επιβαρύνσεις που είτε έχουν έλθει είτε αναμένονται από τη μείωση των συντάξεων και του ΕΚΑΣ, την αύξηση των φόρων, του ΦΠΑ και των εισφορών.

- δεύτερον, την ουσιαστική εγκατάλειψη του σχεδίου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μέσα από τις κυβερνητικές επιλογές. Η κυβέρνηση Τσίπρα υιοθετεί το μηχανισμό προληπτικής περικοπής δαπανών και δεσμεύεται για επιπλέον μέτρα μόνον και μόνον για να διασφαλίσει κάτι που έχει δοθεί στη χώρα ήδη από το καλοκαίρι του 2012. «Αγοράζει πολύ ακριβά κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί το eurogroup από το 2012» σχολίασε χθες, χαρακτηριστικά, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος.

Η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το σύνολο των διατάξεων, αν και είναι δεδομένο ότι θα δεχτεί πίεση από την κυβέρνηση να καταθέσει τη δική της εναλλακτική πρόταση. Προφανώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί (ούτε και θέλει προφανώς) να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και μετρημένο «νομοσχέδιο» καθώς κάτι τέτοιο είναι δουλειά της κυβέρνησης. Ωστόσο, από πλευράς Ν.Δ. θα υποστηριχθεί ότι ενώ οι στόχοι που συνομολογήθηκαν παραμένουν, αυτοί μπορούν να επιτευχθούν με πολύ μικρότερη φορολόγηση και με το βάρος να πέφτει στη μείωση των δαπανών και την ταχύτατη προώθηση των αναδιαρθρώσεων
και ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.