ΕΛΛΑΔΑ

Στο δήμο Κοζάνης

Αιτήσεις για «υιοθεσία» των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο

Η σύζυγος του 72χρονου συνταξιούχου που είχε στην κατοχή του τα οκτώ ροτβάιλερ, που την ημέρα του Πάσχα σκότωσαν τον μικρό Στάθη, προσήλθε στο δημαρχείο Κοζάνης και υπέβαλε αίτηση για να υιοθετήσει κάποια από τα σκυλιά.

Εκτός από το φιλοζωικό σωματείο Κοζάνης «Αγγίζωο» που έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να αναλάβει την εκπαίδευση και φροντίδα των εν λόγω ροτβάιλερ, υπάρχουν ακόμη περίπου 10 έως 15 αιτήσεις πολιτών που ζητούν να υιοθετήσουν κάποια από τα ζώα που βρίσκονται στο καταφύγιο του δήμου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο δήμο Κοζάνης για την υιοθεσία των ροτβάιλερ έληξε χθες το απόγευμα.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι υπάρχει ενδιαφέρον και έχουν υποβληθεί αιτήσεις υιοθεσίας ακόμη και για τα δύο σκυλιά που, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πρώην ιδιοκτήτη τους, τραυμάτισαν θανάσιμα το μικρό Στάθη. Στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στο δήμο Κοζάνης, θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Κοζάνης και θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν την υιοθεσία των ζώων καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι πολίτες και οι ζωοφιλικές οργανώσεις που ίσως αναλάβουν την διαχείριση των ζώων.

Η διασφάλιση τόσο της προστασίας των ζώων όσο και της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών από ζώα που έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα, ορίζεται από διατάξεις της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ.

Τα οκτώ ροτβάιλερ, αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό αφαιρέθηκαν οριστικά από τον κάτοχο τους, με απόφαση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η ίδια απόφαση απαγορεύει διαπαντός στον ιδιοκτήτη να έχει δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.