ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρά τις αντιρρήσεις της Γερμανίας

Eurogroup: Ξεκινούν οι συνομιλίες για το χρέος-Πιο κοντά σε συμβιβαστική συμφωνία για τα εφεδρικά μέτρα

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ξεκινήσουν σήμερα στο έκτακτο Eurogroup συνομιλίες για την αναδιαμόρφωση (reprofiling) του ελληνικού χρέους, ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το κόστος της μελλοντικής ετήσιας εξυπηρέτησής του για την Ελλάδα, παρά την αντίθεση της Γερμανίας, που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται καμία ελάφρυνση, δήλωσαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύει ότι η Αθήνα πρέπει να λάβει ελάφρυνση του χρέους για να επιτύχει ανάπτυξη της οικονομίας της και θέλει οι συνομιλίες να επικεντρωθούν στο να ορισθεί πλαφόν στο 15% του ΑΕΠ ή λιγότερο στο κόστος της ετήσιας εξυπηρέτησης του χρέους, αναφέρει το Ρόιτερς.

Η Γερμανία θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει προς το παρόν χωρίς ελάφρυνση χρέους, ιδιαίτερα αφού δεν χρειάζεται να το εξυπηρετήσει μέχρι το 2022, όταν λήγει η 10ετής περίοδος χάριτος, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Εν τω μεταξύ πιο κοντά στην εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται Αθήνα και δανειστές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε  το πρωί για να προετοιμάσει το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NMan. 15:50 09/05/2016

    ΝΕΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

    Νέα Επιστολή Λαγκάρντ:

    «Για εμάς, για να υποστηρίξουμε την Ελλάδα με έναν νέο διακανονισμό του ΔΝΤ, είναι βασική η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας θα βασίζεται σε δημοσιονομικούς στόχους που είναι ρεαλιστικοί, γιατί στηρίζονται από αξιόπιστα μέτρα για να επιτευχθούν», γράφει στην επιστολή της η Λαγκάρντ, δείχνοντας τη λύπη της για την έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο αποτυχημένο πρόγραμμα προσαρμογής της Αθήνας έως τώρα», σχολιάζει ο Guardian.

    ΣΧΟΛΙΟ: Με απλά λόγια το ΔΝΤ εκφράζει αυτό που ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ δυστυχώς όλοι μας. Ότι δηλαδή Τσίπρας και ΚαΜένος εντελώς, είναι δύο ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΨΕΥΤΕΣ πολιτικοί, στους οποίους ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν έχει εμπιστοσύνη.
    Αυτό αποτελεί ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα του παρόντος και του μέλλοντος.
    Κανείς πια δεν μας εμπιστεύεται, κανείς πια δεν μας πιστεύει, κανείς πια δεν μας θέλει ούτε από μακριά.

    Και το χειρότερο από όλα είναι ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της ωριμότητας και της ποιότητας των Ελλήνων ψηφοφόρων, ειδικότερα μετά την τελευταία διετία πολιτικής επιμειξίας πρακτόρων του Τσίπρα και των…ακροδεξιών του παρασημοφορημένου της Γαλλικής ..αυλής.

    Είναι ντροπή και σκάνδαλο τα όσα καταγράφει και περιγράφει η ΕΕ για τον Τσίπρα και τους… ψηφοφόρους που τον εψήφισαν στο βιβλίο του ο Σόϊμπλε και ο Σαπέν ,δηλαδή οι υπουργοί οικονομικών ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ !!!.

  2. ΓΚΑΪΤΝΕΡ: Οι ευρωπαίοι ήταν εξοργισμένοι με τα Greek Statistics

    Γκάιτνερ: «Οι ευρωπαίοι ήθελαν να δώσουν ένα πολύ σκληρό μάθημα στην Ελλάδα για τα πλαστά στοιχεία του Καραμανλή» –
    Συγκλονιστικά διαφωτιστική η αφήγηση του πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ. Τι μας λέει ουσιαστικά ο Γκάιτνερ; Ότι οι ευρωπαίοι ήταν εξοργισμένοι με τα Greek Statistics των κυβερνήσεων Καραμανλή. Και επειδή ήταν εξοργισμένοι, ήθελαν να δώσουν στην Ελλάδα ένα πολύ σκληρό μάθημα, προκειμένου η ευρωζώνη να δείξει πυγμή έναντι των απείθαρχων και άσωτων μελών της. Σε τι συμπεράσματα μας ωθεί να βγάλουμε η τοποθέτηση αυτή του Γκάιτνερ;
    – για άλλη μια φορά πόσο καταστροφική ήταν για την Ελλάδα η απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων από την κυβέρνηση Καραμανλή
    – τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Παπανδρέου στην αρχή τς θητείας της και την εχθρική στάση της Ευρώπης
    – με δεδομένη αυτήν την εχθρική στάση , τι άθλος ήταν για την κυβέρνηση Παπανδρέου η δημιουργία του μηχανισμού διάσωσης
    – η αγορά των ομολόγων δεν διαταράχθηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά από την συνειδητοποίηση ότι η Ελλάδα είχε εξαπατήσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη
    Η αφήγηση του Γκάιτνερ μας επαναφέρει την άποψη τι θεωρείται δημόσιο συμφέρον: Εκείνος που λέει την αλήθεια και προσπαθεί να αποτρέψει την χρεοκοπία σ’ ένα τόσο δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον ή εκείνος που εξαπατά συνέχεια και δραπετεύει από την εξουσία, αποκρύπτοντας την αλήθεια από έναν ολόκληρο λαό; Αφηγήσεις όπως του Γκάιτνερ μας φέρνουν πιο κοντά στην αυτογνωσία.
    Αλλά στην τελική ποιος είναι ο Γκάιτνερ; Περισσότερο αξιόπιστοι είναι οι Γεωργαντά, Τράγκας, Χατζηνικολάου, Παυλόπουλος και Αντώναρος..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.