ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα

Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση επανέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν

Οι επόμενες ημέρες στα θέματα της οικονομίας είναι κρίσιμες για όλους τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
koum

«Η κυβέρνηση επανέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν», συνέχισε και κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για επιχείρηση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

«Αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο ξεπερνά τα 12 δισ. Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος για όλους τους πολίτες. Κάθε ένας θα είναι υποχρεωμένος να αποδίδει το 60% του ήδη μειωμένου εισοδήματος του», σημείωσε ενώ για το χρέος είπε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να «αγοράσει» με υψηλό τίμημα δεσμεύσεις των εταίρων που είχαμε εξασφαλίσει από το Εurogroup του 2012.

«Αυτή την πραγματικότητα καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να την αλλάξει», τόνισε υπογραμμίζοντας πως θα αξιολογηθεί αν η σύνδεση μέτρων και χρέους είναι θετική ή όχι για τη χώρα.

Ο κ. Κουμουτσάκος επίσης χαρακτήρισε υπερβολική την πρόθεση του ΔΝΤ να ζητά προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι είναι «αποτέλεσμα της παρατεταμένης απραξίας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης».

Για το ενδεχόμενο ψήφισης του ασφαλιστικού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είπε ότι δείχνει κυβερνητική σπουδή ενόψει του Εurogroup ενώ για τη στάση της ΝΔ ανέφερε ότι είναι αυτή που είχε διατυπώσει στη σχετική πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνολικά για τα μέτρα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, οι ολιγωρίες, η απραξία και η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα . Ή μια βαριά συνθηκολόγηση με μέτρα δυσβάσταχτα και αβάσταχτα ή μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δυο αυτά διλήμματα. Ούτε στη βαριά συνθηκολόγηση ούτε στην καταστροφική ρήξη», τόνισε ενώ σε ερώτηση αν ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα, απάντησε πως έχουμε ένα νέο, συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον.

«Δεν αλλοιώνει την πεποίθηση της ΝΔ ότι ο λαός έχει να κάνει με τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», συνέχισε αναφέροντας ότι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι χουν στεγνώσει τα ταμειακά διαθέσιμα.

«Είναι συνηγορία υπέρ της θέσης της ΝΔ ότι ο λαός έχει να κάνει με την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η θέση μας είναι σωστή. Αυτό είναι το αίτημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων και ελληνικής κοινωνίας», είπε.

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι προχωρά υπό τον κ. Κωστή Χατζηδάκη με ταχείς ρυθμούς και πως «γίνεται δουλειά με προσοχή και σε βάθος ποιότητας».

Σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι οι παρεμβάσεις του προέδρου της ΝΔ γίνονται όταν κρίνεται σκόπιμο.  «Ούτε συχνά ούτε αραιά. Μόνο κριτήριο η ουσία», σημείωσε και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφερόμενος επίσης στην κινητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο είπε ότι η συντονίστρια εξωτερικών του κόμματος Ντόρας Μπακογιάννη έχει εκφράσει την ανησυχία της και έχει επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενημέρωσης των εταίρων και των συμμάχων. Πλήρης, συνεχής και ουσιαστική. Νηφαλιότητα και ψυχραιμία που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη αποφασιστικότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση που θα επιτρέψει στην Τουρκία να πετύχει επιδιώξεις της, διπλωματικές ή άλλες", υπογράμμισε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.