ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για το Eurogroup

Γ. Κουμουτσάκος: Ταπεινωτική συνθηκολόγηση

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για τις αποφάσεις του Eurogroup.
koumoutsakos

«Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τεχνητής ευφορίας, παρά τον τυφώνα φόρων, παρά την υποθήκευση για 99 χρόνια της κρατικής περιουσίας, η χώρα παραμένει χωρίς προοπτική ανάταξης. Στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε ότι οι Έλληνες πληρώνουμε τώρα, ακριβά και άμεσα, μια θολή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας πως «η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα».

«Με δική της ευθύνη, έξοδος της χώρας από την κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα», συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για μία «ταπεινωτική συνθηκολόγηση, η οποία επιβεβαιώθηκε με τα όσα ψηφίστηκαν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Βουλή, αλλά και τα όσα συμφωνήθηκαν χθες στο Eurogroup».

Κατά τον κ. Κουμουτσάκο τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα:

Πρώτον, δεν υπάρχει πλήρης και οριστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Παραμένουν ακόμα εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα, που - όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup - αφορούν στα κόκκινα δάνεια, στο συνταξιοδοτικό, στις ιδιωτικοποιήσεις.

Δεύτερον, η δόση των 7,5 δις ευρώ που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στη χώρα μας τον Ιούνιο είναι η μισή σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Τρίτον, η Κυβέρνηση δεν έφερε λύση για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Πήρε μόνον αόριστη και αβέβαιη υπόσχεση.

Τα μέτρα ψηφίστηκαν από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβλήθηκαν στους Έλληνες και θα πληρωθούν από τους Έλληνες, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

Η πληγή της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι βαθειά.

Δεν έχει επουλωθεί.

Δεν έχει κλείσει.

Κόστισε και κοστίζει ακριβά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.