ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και Σχέδιο

Γ. Πεταλωτής: Ψευδεπίγραφο το ασφαλιστικό της κυβέρνησης

Η απαραίτητη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχει καμία σχέση με το χθεσινό αλλοπρόσαλλο και ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια κοινοβουλευτική συζήτηση που αν δεν είχε τόσο μεγάλες συνέπειες στη ζωή των πολιτών και της χώρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ευτράπελη εκτός από ολίγιστη, ψήφισε νέα σκληρά και δυστυχώς ατελέσφορα μέτρα», σημειώνει ο κ. Πεταλωτής.

«Η απαραίτητη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μέρος της οποίας ολοκλήρωσε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, δεν έχει καμία σχέση με το χθεσινό αλλοπρόσαλλο και ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο. Αυτοί που πλήττονται καταλυτικά πλέον είναι οι νέοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι που παράγουν. Αυτοί εξοντώνονται. Και γι’αυτό ακριβώς δεν θα στηριχθεί ούτε θα καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, παρά την πρωτοφανή σκληρότητα των ρυθμίσεων. Η αναγκαία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού προϋποθέτει σταθερότητα, παραγωγή, ανθρώπους στη δουλειά. Που δεν ποινικοποιεί την εργασία», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Στον φαύλο κύκλο της κρίσης και των απανωτών ακόμη και προληπτικών μνημονίων απαντάς με αποφασιστικότητα, μεταρρυθμίσεις και Σχέδιο. Οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις έγιναν το 2011 και έκτοτε αθροίζονται μόνο βάρη χωρίς τελικό όφελος. Κυβέρνηση χωρίς ειρμό και αντιπολίτευση χωρίς καμία πρόταση, παρουσίασαν και χθες στον ελληνικό λαό αντί για συζήτηση ουσίας σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, διαγωνισμό φθηνής ατάκας και διαστρέβλωσης», υποστηρίζει ο κ. Πεταλωτής.

«Επιτέλους, πόσο ακόμη θα αναπαράγεται η αδυναμία να δοθεί απάντηση στην αγωνία του πολίτη για την έξοδο από την χρόνια πια κρίση, όταν κάθε πράξη του πολιτικού συστήματος τον πείθει για το αντίθετο. Άλλοθι δεν υπάρχει πλέον για κανέναν και οι φθηνές διαστρεβλώσεις ούτε πείθουν, ούτε σώζουν», καταλήγει στη δήλωσή του.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Στην έκθεση «Going for Growth» του ΟΟΣΑ για το 2012 (www.oecd.org/economy/monetary/economicpolicyreformsgoingforgrowth2012.htm), έκθεση που δίνει έμφαση σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές δυνατότητες των κρατών μελών, η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή όλων των χωρών του ΟΟΣΑ σε ρυθμό μεταρρυθμίσεων την διετία 2010-2011.

    Η πρώτη θέση της Ελλάδας εξηγείται από δύο λόγους. Πρώτον, διότι ελέω καραμανλικής διακυβέρνησης, η Ελλάδα ξεκινούσε από πολύ χαμηλά σε όλους τους τομείς, σε σχέση με όλες τις χώρες. Και δεύτερο και σημαντικότερο, επειδή η Ελλάδα είχε αποκτήσει κυβέρνηση που έκανε σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια – κι ας μην της το αναγνώριζε ουσιαστικά κανένας στο εσωτερικό, γιατί ήταν της μόδας τότε και πουλούσε η “αντιμνημονιακή” ισοπέδωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ειδικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, είναι εμφανές ότι όλες οι μεταρρυθμιστικές συμβουλές του ΟΟΣΑ που χρονολογούνται από το 2007, βρίσκουν απάντηση από το 2010!

    Αλλά το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου, παρά τα σοβαρά προβλήματα πολιτικής αστάθειας, συνεχίστηκε.

    Έτσι και η έκθεση του ΟΟΣΑ «Going for Growth» για το 2013 (www.oecd.org/economy/going-for-growth-2013.htm) και καλύπτει την διετία 2011-2012 (κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου), εξακολουθεί να κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη σε ρυθμό μεταρρυθμίσεων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.