ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προέχει η τήρηση του προγράμματος

Γ. Βάιντμαν: Δεν είναι το χρέος το επείγον πρόβλημα της Ελλάδας

Δεν είναι η εξυπηρέτηση του χρέους το πλέον επείγον πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά η τήρηση του προγράμματος και το να καταφέρει η χώρα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της, δηλώνει ο επικεφαλής της Bundestag Γενς Βάιντμαν και υπεραμύνεται της πολιτικής των προγραμμάτων διάσωσης.
vaintman

«Θεωρώ τη συζήτηση (για την ελάφρυνση του χρέους) δευτερεύουσα σε σημασία. Η Ελλάδα πληρώνει, σε σχέση με το ΑΕΠ της, λιγότερους τόκους από την Ιταλία ή την Πορτογαλία. Δεν είναι η εξυπηρέτηση του χρέους το πλέον επείγον πρόβλημα των Ελλήνων, αλλά η τήρηση του προγράμματος και το να καταφέρει η Ελλάδα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της», τονίζει ο κ. Βάιντμαν σε συνέντευξή του στην σημερινή «Die Welt».

Aπαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι το 90% των κεφαλαίων που διατέθηκαν για τη διάσωση της χώρας κατέληξαν στις τράπεζες, υποστηρίζει: «Η Ελλάδα είχε, έναντι εσωτερικών και εξωτερικών πιστωτών -μεταξύ των οποίων και πολλές τράπεζες-, χρέη τα οποία δεν μπορούσε πλέον να εξυπηρετήσει με τις δικές της δυνάμεις, για αυτό παρενέβη η ευρωπαϊκή κοινότητα κρατών. Τα χρήματα, όμως, που δόθηκαν αρχικά είχαν εγγραφεί στον ελληνικό προϋπολογισμό, άρα η Ελλάδα ωφελήθηκε από αυτά. Επιπλέον, πίσω από τις τράπεζες βρίσκονται καταθέτες, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν στις τράπεζες -και στην Ελλάδα- τις οικονομίες τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.