ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Γαϊδούρια αναζητούν οικογένεια στη Χαβάη

Στο Μεγάλο Νησί στην Χαβάη πριν χρόνια υπήρχαν πολλά γαϊδούρια που τα χρησιμοποιούσαν οι αγρότες στις καλλιέργειες και στις φυτείες καφέ. Με το πέρασμα των ετών, καθώς δεν ήταν τα ζώα πια χρήσιμα, τα εγκατέλειψαν και εκείνα δημιούργησαν αγέλες.
donkeys

Σύμφωνα με την Inga Gibson, που εκπροσωπεί στην Χαβάη την «Humane Society», την μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική οργάνωση για την προστασία των ζώων στις ΗΠΑ, πριν 40 χρόνια υπήρχαν στο Μεγάλο Νησί 500 γαϊδούρια σε άγρια κατάσταση, τα οποία λόγω της ξηρασίας άρχισαν να επισκέπτονται κατοικημένες περιοχές και να γίνονται πραγματικός «πονοκέφαλος» για τους ντόπιους.

Η Gibson υποστηρίζει ότι τα συμπαθή τετράποδα πήγαιναν σε αυλές σχολείων, έπιναν νερό από πισίνες σπιτιών και αρκετοί κάτοικοι απειλούσαν να σκοτώσουν τα ενοχλητικά ζώα. Τότε, η ίδια σε συνεργασία με αρκετούς ντόπιους, ξεκίνησε μια εκστρατεία για να δοθούν για υιοθεσία τα 50 γαϊδούρια που έχουν πλέον απομείνει στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης.

«Τα γαϊδούρια είναι ζώα κοινωνικά, μοιάζουν σαν μεγάλοι σκύλοι, τρώνε μπανάνες και παπάγια και χρειάζονται φίλους», δήλωσε ο David Paul Sennett, που έχει μέχρι τώρα υιοθετήσει δύο γαϊδούρια από την Χαβάη.

Πάντως, τα γαϊδούρια πριν δοθούν στους νέους τους ιδιοκτήτες, θα εξεταστούν από κτηνίατρο ενώ τα αρσενικά θα ευνουχιστούν. Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο χώρο, να γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται στα ζώα και να έχουν στο σπίτι και ένα τουλάχιστον ζώο, καθώς τα γαϊδούρια είναι ζώα κοινωνικά και έχουν ανάγκη από φίλους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.