ΚΟΣΜΟΣ

Σημαντική μείωση των προσφύγων

Γιούνκερ για προσφυγική κρίση: Είμαστε σε σημείο καμπής

Η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, ήδη δείχνει τα πρώτα της αποτελέσματα, και η συγκεκριμένη κρίση είναι σημείο καμπής, εκτίμησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
European Commission president Jean-Claude Juncker

Η συμφωνία, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ήδη επιτρέπει στην Ευρώπη να διαχειριστεί καλύτερα τις προσφυγικές ροές. «Είμαστε σε σημείο καμπής. Η συμφωνία έχει αποτέλεσμα και ο αριθμός των προσφύγων μειώνεται σημαντικά», πρόσθεσε.

Υπάρχει όμως ανάγκη να υπάρξει μία βιώσιμη μείωση του αριθμού τους πριν μπορεί να ειπωθεί ότι «όλα είναι εντάξει», σημείωσε, αναφέροντας όμως ότι η συμφωνία έδωσε στην ΕΕ το περιθώριο κινήσεων για τη δημιουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος ασύλου μεσοπρόθεσμα.

Παράλληλα, ο Γιούνκερ τάχθηκε κατά της απόφασης ανέγερσης φράχτη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. «Δεν συμμερίζομαι την άποψη κάποιων για αυτόν τον φράχτη, ή γενικότερα για το χτίσιμο φραχτών στην Ευρώπη, ότι μπορεί να συνεισφέρει σε μακροπρόθεσμη λύση στην προσφυγική κρίση», τόνισε.

«Οι φράχτες μπορεί να εμποδίζουν τους πρόσφυγες να συνεχίσουν, αλλά κανένας φράχτης και κανένα τείχος δεν είναι αρκετά ψηλός για να αποτρέψει αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στην Ευρώπη, όταν διαφεύγουν από τον πόλεμο και τη βία στην πατρίδα τους», κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. …ας είναι καλά η κάμπιες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.