ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Διάψευση

Γκάμπριελ: Ανοησίες τα περί παραίτησης από την ηγεσία του SPD

Τον ισχυρισμό του εκδότη του περιοδικού Focus Χέλμουτ Μάρκβορτ ότι ο αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επιθυμεί να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος διέψευσε νωρίτερα απόψε ο ίδιος ο κ. Γκάμπριελ, αναφερόμενος σε «ανοησίες».

«Το γεγονός ότι στην Γερμανία ως πολιτικός δεν επιτρέπεται κανείς να αρρωστήσει χωρίς κάποιος να πει μια ανοησία με ξάφνιασε κάπως», δήλωσε ο αντικαγκελάριος σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL.

Ο κ. Μάρκβορτ, μιλώντας το πρωί στην Βαυαρική Ραδιοφωνία, είχε υποστηρίξει ότι, «σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, ο κ. Γκάμπριελ επιθυμεί να παραιτηθεί» και ότι πρόκειται να τον διαδεχθεί ο Δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς, ενώ ως υποψήφιος για Καγκελάριος στις εκλογές του 2017 συζητείται ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Ο Μαρκ Τουέιν, όταν κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του, είχε δημοσιεύσει ανακοίνωση λέγοντας ότι η είδηση ήταν κάπως υπερβολική. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για μένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ακύρωσε κάποιες δημόσιες εμφανίσεις λόγω ασθένειας. Ο ηγέτης του SPD διέψευσε ακόμη και σημερινό δημοσίευμα της «Bild am Sonntag» σχετικά με την πρόθεση του κόμματος να ανακοινώσει αρχές του επόμενου έτους την απόφασή του για τον υποψήφιο Καγκελάριο.

Τον κ. Γκάμπριελ, ο οποίος δέχεται πλέον σοβαρή αμφισβήτηση από το ίδιο του το κόμμα, έσπευσαν να στηρίξουν ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, ο οποίος δήλωσε στο ARD ότι «πρόκειται για τέτοια ανοησία που δεν μπορεί κανείς καν να την διαψεύσει σωστά», αλλά και ο αντιπρόεδρος του SPD Ραλφ Στέγκνερ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι ο κ. Μάρκβορτ «προφανώς πήρε λίγο παραπάνω ήλιο στο Μόναχο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.